Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail
Blog
Artikelen en achtergronden over STAP-budget, training en opleidingen.
groene mensen
Leven lang leren
5 tips voor het volgen van een studie naast je baan

Het volgen van een opleiding naast je werk kan een behoorlijke uitdaging zijn. Toch kan het wel grote voordelen hebben voor zowel je carrière als je persoonlijke ontwikkeling. Denk aan nieuwe groeimogelijkheden binnen je loopbaan, maar ook aan een toename van zelfvertrouwen op de werkvloer.

 

Voordat je als werkende aan een opleiding begint, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we aantal tips voor je op een rij om te zorgen dat jij met succes een opleiding naast je werk kunt volgen.

>> Lees meer
Onze meest gelezen artikelen
Stap budget in de media
STAP-budget per 2024 afgeschaft; en nu?

Het is je vast niet ontgaan: recentelijk verscheen in het nieuws dat de STAP-regeling per 2024 wordt afgeschaft. Volgens de huidige berichtgeving maakt het afschaffen van het STAP-budget deel uit van een pakket bezuinigingsmaatregelen die is opgenomen in de Voorjaarsnota. Met deze afschaffing komt er na een kleine twee jaar een einde aan de regeling die begin 2022 geïntroduceerd werd ter vervanging van het aftrekken van studiekosten van de belasting. Het doel van het STAP-budget was om de positie van werknemers op de arbeidsmarkt te versterken.

Het nieuws rondom de afschaffing van het STAP-budget heeft bij veel mensen ook tot enige verwarring geleid over de aankomende tijdvakken. We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt en leggen je daarom graag uit wat de gevolgen van dit nieuws zijn.

>> Lees meer
Start 2023 goed met STAP
Leven lang leren
Doorleren in 2023? Geef jouw ontwikkeling een goede start met STAP

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dit betekent dat we weer bezig zijn met het samenstellen van een lijst goede voornemens. Een aantal voornemens zijn ieder jaar opnieuw populair, zoals gezonder eten, meer bewegen en minder alcohol drinken. Maar ook het leren van nieuwe dingen komt vaak terug als goed voornemen! Heb jij je ook voorgenomen in 2023 nieuwe dingen te leren en jezelf verder te ontwikkelen? Wij zetten voor je op een rijtje hoe jij je goede voornemens kunt waarmaken met behulp van het STAP-budget.

>> Lees meer
Terugblik: het STAP-budget in 2022
Stap budget in de media
Terugblik: het STAP-budget in 2022

De winter doet zijn intrede en dus zitten we in de laatste periode van het jaar. Mooie tijd dus om de balans op te maken, ook als het gaat om het STAP-budget in 2022. Met de laatste tranche net achter ons, hebben we bijna een vol jaar achter de rug met STAP. Vanaf begin 2022 konden mensen op de Nederlandse arbeidsmarkt namelijk subsidie aanvragen voor een opleiding, cursus of training.

>> Lees meer
Bekijk alle artikelen
Filter per onderwerp
Bij- en omscholing
Leven lang leren
Stap budget voor ZZP'ers
Stap budget in de media
Studiekosten
STAP en het scholingsregister
Bij- en omscholing
STAP en het scholingsregister

De kans bestaat dat je er al weleens van hebt gehoord, of je gaat ermee te maken krijgen als je STAP aanvraagt: het STAP-scholingsregister. Dit is de volledige lijst waarin het aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen staan geregistreerd waarvoor het STAP-budget kan worden aangevraagd.

>> Lees meer
Omscholing
Bij- en omscholing
Omscholing

Het STAP-budget is ideaal om te gebruiken voor omscholing. Maar hoe maak je die carrièreswitch? En hoe zorg je voor omscholing met baangarantie? In dit artikel een praktische handleiding over hoe je omscholing aanpakt, over omscholingstraject(en), omscholen op latere leeftijd en hulp bij het maken van een carrièreswitch.

>> Lees meer
Bijscholing met STAP-budget
Bij- en omscholing
Bijscholing

Het STAP-budget kun je gebruiken voor omscholing, maar grote kans dat je je kennis en vaardigheden wil updaten door bijscholing. Wat is precies het verschil en wat bedoelen we met loopbaanontwikkeling? En wanneer weet je wanneer je moet gaan bijscholen? We leggen het uit!

>> Lees meer
STAP en het scholingsregister
STAP en het scholingsregister
>> Lees meer
Omscholing
Omscholing
>> Lees meer
Bijscholing met STAP-budget
Bijscholing
>> Lees meer
Vorige
1
1
Volgende