Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail
Doorleren in 2023? Geef jouw ontwikkeling een goede start met STAP
groene mensen groene mensen text

Doorleren in 2023? Geef jouw ontwikkeling een goede start met STAP

Leven lang leren

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dit betekent dat we weer bezig zijn met het samenstellen van een lijst goede voornemens. Een aantal voornemens zijn ieder jaar opnieuw populair, zoals gezonder eten, meer bewegen en minder alcohol drinken. Maar ook het leren van nieuwe dingen komt vaak terug als goed voornemen! Heb jij je ook voorgenomen in 2023 nieuwe dingen te leren en jezelf verder te ontwikkelen? Wij zetten voor je op een rijtje hoe jij je goede voornemens kunt waarmaken met behulp van het STAP-budget.

Training of opleiding boeken
Hoe leer jij door in 2023?

Nieuwe dingen leren kan tegenwoordig al vrij gemakkelijk. Denk aan het lezen van een informatief boek, het volgen van een online cursus of het bekijken van video’s op YouTube. Op deze manier kost iets nieuws leren je weinig tot geen geld! Wil je je op een serieuze manier doorontwikkelen op professioneel gebied, dan kom je al snel uit op trainingen of opleidingen waar kosten aan verbonden zijn. Het volgen van een erkende opleiding heeft een hoop voordelen. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een certificaat of diploma halen, wat goed staat op je CV. Heb jij ambitie om komend jaar nieuwe stappen te maken in je carrière of je persoonlijke ontwikkeling? Dan gaat een erkende training of opleiding je zeker een zet in de goede richting geven.

Training of opleiding boeken
Doorleren met STAP
Doorleren met STAP
Doorontwikkelen met STAP-budget

De kosten die aan een erkende opleiding of training verbonden zijn kunnen een behoorlijke drempel vormen, zeker in duurdere tijden. Gebruik maken van het STAP-budget kan hierbij een ideale uitkomst bieden. In 2023 wordt door de overheid 170 miljoen STAP-budget beschikbaar gesteld, verdeeld over vijf aanvraag momenten. Met STAP kun je tot wel 1.000 euro overheidsbudget ontvangen om jezelf door te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Door gebruik te maken van STAP-budget kun je erkende opleidingen en trainingen tegen een gereduceerde prijs of zelfs kosteloos volgen. Zo hoeft doorleren dus niet in de weg te staan van je spaarplan! 

Op onze website vind je een ruim aanbod aan trainingen en opleidingen van 26 erkende opleiders die je met behulp van STAP kunt volgen. Hier zie je ook direct wat de kosten voor de opleiding zijn na aftrek van het STAP-budget. Kost de opleiding meer dan 1.000 euro? Geen probleem! Je kunt de resterende kosten zelf betalen, of informeer bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is om de kosten aan te vullen.

Start vandaag nog met je voorbereidingen!

Hoewel we vaak vol goede moed onze goede voornemens samen stellen, sneuvelen veel voornemens toch in de eerste weken van het nieuwe jaar. Staat doorleren op jouw lijstje voor 2023 en ben je op zoek naar een goede stok achter de deur? Bekijk het aanbod op onze website en boek nu alvast een opleiding of training die bij jou past. Zo weet je zeker dat je op tijd je aanmeldingsbewijs binnen hebt voor het eerste tijdvak dat opent op 28 februari. Het is wel altijd verstandig om nog even te controleren of je aan alle voorwaarden voldoet om het STAP-budget aan te vragen. 

Altijd op de hoogte met STAP-alerts

Moet je er nog iets langer over nadenken maar wil je wel op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse STAP-alerts. Zo mis je nooit een aanmeldmoment en ben je goed voorbereid om op tijd je STAP-budget aan te vragen bij het UWV. Dit is belangrijk, want op is op! Inschrijven voor onze STAP-alerts is gratis en je kunt je altijd afmelden. Laat onderaan deze pagina je e-mailadres achter om de alerts te ontvangen.

Opleiding.nl is de start voor STAP. Hier vind je de opleiding, cursus of training die voor je werkt. Opleiding.nl is precies zo’n website als waar je makkelijk hotels en vliegreizen kunt vinden - maar dan voor opleidingen.

Opleiding.nl
30 Dec 2022
Opleiding.nl
Een erkende opleiding boeken met hoge korting?
groene mensen
Ontdek onze nieuwe website:
Deal.opleiding.nl

Blogartikelen

Leven lang leren
5 tips voor het volgen van een studie naast je baan

Het volgen van een opleiding naast je werk kan een behoorlijke uitdaging zijn. Toch kan het wel grote voordelen hebben voor zowel je carrière als je persoonlijke ontwikkeling. Denk aan nieuwe groeimogelijkheden binnen je loopbaan, maar ook aan een toename van zelfvertrouwen op de werkvloer.

 

Voordat je als werkende aan een opleiding begint, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we aantal tips voor je op een rij om te zorgen dat jij met succes een opleiding naast je werk kunt volgen.

>> Lees meer
STAP in de media
Stap budget in de media
STAP in de media

Op 1 maart 2022 gaat de STAP-website voor het eerst live. Het eerste tijdvak biedt ruimte voor zo’n 35.000 studie-aanvragen. STAP blijkt razend populair: binnen twee en een halve dag is het budget voor het eerste tijdvak op. Technische problemen plagen de website. Dat blijft in de media niet onopgemerkt…

>> Lees meer
Studiekosten niet meer aftrekbaar
Studiekosten
Studiekosten niet meer aftrekbaar: wat zijn de mogelijkheden?

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingskosten niet meer aftrekbaar. In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP. Wat zijn nu de mogelijkheden om in 2022 een opleiding mee te financieren? Je leest het in dit blog.

>> Lees meer