Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Zo werkt
STAP

Zo werkt STAP

STAP in 1, 2, 3… stappen! Schrijf je in voor een opleiding, cursus of training, ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs en vraag daarna je STAP-budget van max €1000 aan bij UWV. Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Stap 1

Zoek een opleiding die bij je past

Bekijk de opleiders die STAP-waardige scholing bieden, ga naar de website om een passende studiekeuze te maken en schrijf je in. Voldoe je aan alle STAP-voorwaarden? Scrollen, maar!
Stap 2

Ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs

Ingeschreven bij de opleider? Top! Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider. Dit bewijs heb je nodig voor stap 3.
Stap 3

Vraag je STAP-budget aan bij UWV

Ga met je aanmeldingsbewijs naar het STAP-portaal van UWV om je subsidie aan te vragen. Het UWV kent het scholingsbudget toe als je voldoet aan de voorwaarden. Het budget wordt rechtstreeks aan de opleider betaald.

Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar. Het budget is beperkt, dus wees er snel bij. Op = op!

Wat zijn de STAP-voorwaarden?

Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen
Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen
Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk
Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd
Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen
Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen
Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen
Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk
Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd
Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop een deel van het budget vrijkomt. Er is per periode ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

8 STAP-begrippen die je moet kennen

1. STAP-tijdvak

Het STAP budget wordt jaarlijks in 6 tijdvakken vrijgegeven. Iedere 2 maanden is er een nieuwe aanvraag mogelijkheid. Als het STAP-budget op is voor het tijdvak waarin je het aanvraagt, dan wacht je tot de volgende aanvraagtermijn weer opent.

2. STAP-aanvraagtermijn

De aanvraagtermijnen starten iedere twee maanden, op de eerste werkdag van die maand. De data zijn in 2023: Maandag 1 mei, Maandag 3 juli, Vrijdag 1 september, Woensdag 1 november en in 2024: Dinsdag 2 januari, Vrijdag 1 maart, Woensdag 1 mei, Maandag 1 juli, Maandag 2 september en Vrijdag 1 november.

3. STAP-opleidingen

Bekijk het aanbod op deze website om STAP-waardig aanbod te bekijken. Je kunt je via deze website bij de opleiders inschrijven.

4. STAP-scholingsregister

Een lijst waarin het aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen (scholingsactiviteiten) staan geregistreerd waarvoor STAP-budget kan worden aangevraagd. Het STAP-scholingsregister wordt ontwikkeld en beheerd door DUO.

5. STAP-aanmeldingsbewijs

Het STAP-aanmeldingsbewijs ontvang je van je opleider, nadat je je hebt ingeschreven. Hier vind je o.a. het inschrijfnummer en de einddatum van de opleiding. Je hebt het STAP-aanmeldingsbewijs nodig om STAP-budget aan te vragen in het STAP-portaal van UWV.

6. STAP-portaal

Een website van UWV waar je de daadwerkelijke STAP subsidie gaat aanvragen. Je logt hiervoor in met DigiD en je hebt het STAP-aanmeldingsbewijs nodig om de aanvraag te doen. Wees precies op tijd op de aanvraag datum, want het loopt storm, en op=op!

7. STAP-startdatum

Je opleiding, cursus of training moet van start gaan binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. De opleidingen die je deze website ziet staan, zijn allemaal geschikt om aan te vragen in het aankomende STAP tijdvak.

8. STAP-einddatum

De opleiding moet zijn afgerond binnen de termijn die staat aangegeven op je STAP-aanmeldingsbewijs.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Ontvang het STAP-penplan
Schrijf je in, ontvang het STAP-penplan in je inbox en blijf op de hoogte wanneer een nieuw STAP-tijdvak aanbreekt.
Houd me op de hoogte