Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

Vakopleiding e-Learning specialist

HBO Bachelor
E-learning
9maanden
eLearning eXpert Group
(-)
€ 5648,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 6648,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 6648,95
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
HBO Bachelor
E-learning
9maanden
eLearning eXpert Group
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

Vakopleiding eLearning SpecialistIn deze uitgebreide praktijkopleiding leer je alle kennis, vaardigheden en tools om professionele e-learning programmas te maken.Aangesloten bij de NRTO. 

Omschrijving

Deze opleiding is heel praktijkgericht en bestaal uit 4 aandachtsgebieden:Deel 1: e-learning theorie

Methoden, technieken, digitale didactiek, ontwikkelmodellen

Deel 2: het ontwikkelen van een e-learning programma

opzet, structuur, indeling, meten van het resultaat en werken met een Learning Management Systeem (LMS) in de praktijk

Deel 3: online marketing en sales (facultatief)

het automatiseren van het gehele proces van het promoten van de training tot en met het uitvoeren op het LMS

Deel 4: Ontwikkeltools

van laagdrempelig tot geavanceerd, inclusief webinars (online seminars), video, audio en auteurstools

Aan het eind van de opleiding:

 • kun je de vertaalslag maken van bedrijfsdoelen naar inspirerende e-learning content die beklijft
 • kun je zelf complete programma’s ontwikkelen
 • kun jezelf het hele traject van intake tot en met realisatie uitvoeren
 • ben je in staat om projecten aan te sturen waarin deskundigen samenwerken met ontwikkelaars om professionele e-learning modules te maken
 • ben je een volwaardige gesprekspartner / adviseur bij de selectie van Learning Management Systemen voor bedrijven

Opleidingskenmerk(en)

Blended met heel veel individuele begeleiding, theorie ten dienste van de praktijk.

Daadwerkelijk een project ontwikkelen tijdens de opleiding. Persoonlijke begeleiding van het allerhoogste niveau in 16 contact momenten. Discussie forum voor samenwerking met mede-studenten

Leerdoel(en)

Leerdoel

Aan het einde van de opleiding is de deelnemer in staat geheel zelfstandig professionele e-learning programma’s te maken aan de hand van gestandaardiseerde ontwikkelmethoden en heeft hij/zij er minimaal 1 ontwikkeld.Ook kan de deelnemer anderen adviseren m.b.t. het selecteren van een online platform en is hij in staat een projectteam aan te sturen via gestandaardiseerde ontwikkelmethoden.Je stuurt de ontwikkeling van een e-learning project, kent o.a. Articulate365, beheerst de vraagtechnieken om de content tijdig aangeleverd te krijgen enz. 

Doelgroep(en)

Vakopleiding e-learning specialist

Vakopleiding voor het ontwikkelen en faciliteren van inspirerende e-learning programma’s voorhet bedrijfsleven en non-profit organisaties.

Waarom e-learning?

In deze snel veranderende wereld is het van cruciaal belang dat de medewerkers van bedrijven en organisaties continu worden bijgeschoold.Dit is een kostbaar en tijdrovend proces.Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar efficiënte methoden als aanvulling op live trainingssessies.De oplossing is: e-learning. De combinatie van live en online trainen is  blended learning.

Bij e-learning wordt het lesmateriaal -content- via internet, of het eigen intranet aangeboden.Voorheen was dat nog een flinke technische en financiële uitdaging.

In deze tijd, met onze snelle internetverbindingen en gebruiksvriendelijke toepassingen,is e‑learning voor ieder bedrijf, groot of klein, onder handbereik gekomen.

Echter…… lesmateriaal dat gebruikt wordt in een face-2-face training is van een heel andere orde dan e-learning content. Cursisten leren online totaal anders dan live klassikaal. Door het toepassen van digitale didactiek en het handig gebruik maken van ontwikkeltools is het mogelijk om van e-learning een rijkere leerervaring te maken.

In deze vakopleiding leer je hoe je professionele en inspirerende e-learning programma’s maakt voor online leren in een zakelijke omgeving.

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig in dit vakgebied?

Een goede e-learning ontwikkelaar heeft een scala aan vaardigheden nodig.

 • communicatieve vaardigheden,
 • creativiteit,
 • handig met digitale tools,
 • kunnen samenwerken in een project
 • en natuurlijk weten hoe je leerdoelen en doelgroep vertaalt in een goede training.

De meeste vaardigheden ga je leren en/of verder ontwikkelen tijdens de opleiding.Andere vaardigheden moeten al in een bepaalde mate aanwezig zijn.

In de eerste plaats is het een pré als je je kunt verplaatsen in de trainingsbehoeften binnen het bedrijfsleven.Om een e-learning te maken die de bedrijfsdoelen ondersteunt, moet je inzicht hebben in bedrijfsprocessen en deze kunnen vertalen naar een concreet e-learning programma.Ook krijg je te maken met verschillende partijen (vakinhoudelijke experts, cursisten enz.) en zul je projecten in goede banen moeten leiden.

Daarnaast is kennis van digitale didactiek en ontwikkelmodellen voor e-learning vereist.Hiermee zorg je er voor dat de e-learning trainingen inspirerend zijn voor de deelnemers, wat het effect verhoogt.Tijdens de opleiding leer je alles wat je hierover moet weten.

Je hebt goede communicatievaardigheden nodig, zowel verbaal als schriftelijk.Je hebt de flexibiliteit om je te verplaatsen in de doelgroep en kent de taal om ze zo aan te sprekendat de content bij hen binnenkomt.

Je hebt feeling voor vormgeving.Bent creatief en hebt ervaring met het maken van mooie (PowerPoint) presentaties.Je wilt ontdekken en hebt de drive om je te verdiepen in video, audio en specifieke ontwikkeltools.Dit zijn onderwerpen die in de opleiding uitgebreid aan bod komen.

Je houdt van de digitale mogelijkheden: internet, mobiele apps,WordPress……. Je gebruikt ze dagelijks en wilt ze toepassen in een leersituatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Dit is de ideale opleiding als een of meerdere van de onderstaande uitspraken voor jou geldt:

 • Je bent opleidingsmedewerker en wilt je kennis uitbreiden op het gebied van e-learning zodat je dit binnen het bedrijf of de organisatie kunt invoeren
 • Je wilt je omscholen naar een functie als e-learning specialist of e‑learning ontwikkelaar binnen een bedrijf of organisatie
 • Je bent enthousiast over innovatieve manieren van leren en wilt daar graag een bijdrage aan leveren
 • Je hebt een Hbo-niveau, bent handig met Microsoft Word, PowerPoint en eventuele andere tools
 • Je bent praktijkgericht en wilt graag een mooi product afleveren

Wat kun je van de opleiding verwachten?

Deze opleiding is heel praktijkgericht. De theorie staat ten dienste van het eindresultaat.

De rode draad is het zelf ontwikkelen van een e-learning training.Al tijdens de opleiding werk je aan je eindproduct.Na afloop heb je niet alleen het hele proces van idee tot product doorlopen, maar heb je dit ook in de praktijk gebracht.

De opleiding bestaat uit 4 aandachtsgebieden:

Deel 1: e-learning theorie             Methoden, technieken, digitale didactiek, ontwikkelmodellen

Deel 2: het ontwikkelen van een e-learning programma             opzet, structuur, indeling, meten van het resultaat en werken met een Learning Management Systeem (LMS) in de praktijk

Deel 3: online marketing en sales (facultatief)             het automatiseren van het gehele proces van het promoten van de training tot en met het uitvoeren op het LMS

Deel 4: Ontwikkeltools             van laagdrempelig tot geavanceerd, inclusief webinars (online seminars), video, audio en auteurstools

Werkvormen:

De opleiding wordt gegeven als blended training met live online groepsbijeenkomsten afgewisseld met online trainingen en zelfstudie.

De opleiding duurt 9 maanden, maar de studenten krijgen 12 maanden lang toegang tot de Biztool Academy, 

onze eigen online leeromgeving, waar de content aanwezig is en waar ook kan worden gediscussieerd op het forum.

Je volgt webinars, online vraag & antwoord sessies en maakt veel opdrachten.

De rode draad in deze opleiding is een praktijkcasus waarin je een werkend online programma maakt dat tijdens de opleiding op het oefen Learning Management Systeem gezet wordt. Je kunt anderen toegang geven voor feedback vanuit je bedrijf of organisatie.

Als aanvulling op de online content , maken we tijdens de opleiding gebruik van een aantal (Engelstalige) boeken.

Resultaat van de opleiding:

Aan het eind van de opleiding:

 • kun je de vertaalslag maken van bedrijfsdoelen naar inspirerende e-learning contentdie beklijft
 • kun je zelf complete programma’s ontwikkelen
 • kun jezelf het hele traject van intake tot en met realisatie uitvoeren
 • ben je in staat om projecten aan te sturen waarin deskundigen samenwerken metontwikkelaars om professionele e-learning modules te maken
 • ben je een volwaardige gesprekspartner / adviseur bij de selectie van Learning Management Systemen voor bedrijven

Details van de opleiding

Doelgroep

Iedereen die in opdracht van derden professionele e-learning content wil ontwikkelen.Medewerkers binnen bedrijven of non-profit organisaties die elearning  voor hun organisatie willen realiseren.Trainers die hun eigen elearning willen ontwikkelen met professionele tools ten behoeve van hun klanten.Enz.

Aanvangsniveau

De opleiding is op Hbo-niveau en er wordt van de deelnemers de nodige eigen verantwoordelijkheid verwacht.Je hebt ervaring met het geven van bedrijfsopleidingen en/of het ontwikkelen van face-2-face lesmateriaal.Vaardigheid in het gebruik van PowerPoint of Keynote is aan te bevelen.

Einddoel

Aan het einde van de opleiding is de deelnemer in staat geheel zelfstandig professionele e-learning programma’s te maken aan de hand van gestandaardiseerde ontwikkelmethoden en heeft hij/zij er minimaal 1 ontwikkeld.Ook kan de deelnemer anderen adviseren m.b.t. het selecteren van een online platform en is hij in staat een projectteam aan te sturen via gestandaardiseerde ontwikkelmethoden.

Werkvorm

De opleiding wordt geheel digitaal gegeven met individuele en groepsbegeleiding.Er zijn 16 contactmomenten, bestaande uit: 1 kick-off sessie, 9 individuele online sessies en 6 groeps Q&A-sessies. Daarnaast veel content bestaande uit: online video, audio, toetsen en opnames van kennis Webinars.Een enorme database met kennis waar elke cursist uit kan putten.In elke les staan opdrachten, zodat al tijdens de opleiding een vertaalslag wordt gemaakt naar de eigen praktijk.

Begeleiding

Persoonlijke begeleiding van het allerhoogste niveau.

 • Tijdens de individuele online sessies
 • Gedurende de maandelijkse Q&A-sessies
 • Rechtstreeks met de docenten via de online leeromgeving
 • Via feedback op de ingestuurde opdrachten
 • Contact met medestudenten in het besloten discussieforum

Groepsgrootte

Kleine groepen, maximaal 8 deelnemers

Studiebelasting

Naast de bijeenkomsten is er voor zelfstudie ongeveer 3-6 uur per week aan tijd nodig.Vanaf deel 2 komt daar de tijd bij voor het ontwikkelen van de online training (voor iedereen verschillend)

Doorlooptijd

De opleiding duurt 9 maanden, met daarna nog 3 maanden extra toegang tot het lesmateriaal op de Biztool Academy en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Eindtermen

Aan het eind van de opleiding wordt de deelnemer beoordeeld op basis van:

 • theoretische kennis
 • gebruik van ontwikkeltools
 • kwaliteit van de opgeleverde online training
 • het verslag over het ontwikkeltraject.

Programma

Rooster

Startdatum

2 of 3 keer per jaar. Vraag informatie bij elearningexpertgroup.com 

Het rooster m.b.t. de contactmomenten wordt toegestuurd na inschrijving of bij individueel na intake

Dit jaar nog meedoen? Schrijf je dan nu in via de Stap-Subsidie. 

Inhoud

De opleiding bestaat uit 4 aandachtsgebieden:

Deel 1: e-learning theorie             Methoden, technieken, digitale didactiek, ontwikkelmodellen

Deel 2: het ontwikkelen van een e-learning programma             opzet, structuur, indeling, meten van het resultaat en werken met een Learning Management Systeem (LMS) in de praktijk

Deel 3: online marketing en sales (facultatief)             het automatiseren van het gehele proces van het promoten van de training tot en met het uitvoeren op het LMS

Deel 4: Ontwikkeltools

             van laagdrempelig tot geavanceerd, inclusief webinars (online seminars), video, audio en auteurstools

Lesvorm(en)

Leermethode:

De opleiding wordt gegeven als blended training met live online groepsbijeenkomsten afgewisseld met online trainingen en zelfstudie.De opleiding duurt 9 maanden, maar de studenten krijgen 12 maanden lang toegang tot de Biztool Academy, onze eigen online leeromgeving, waar de content aanwezig is en waar ook kan worden gediscussieerd op het forum.

Je volgt webinars, online vraag & antwoord sessies en maakt veel opdrachten.

De rode draad in deze opleiding is een praktijkcasus waarin je een werkend online programma maakt dat tijdens de opleiding op het oefen Learning Management Systeem gezet wordt. Je kunt anderen toegang geven voor feedback vanuit je bedrijf of organisatie.

Als aanvulling op de online content , maken we tijdens de opleiding gebruik van een aantal (Engelstalige) boeken.

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 6648,95
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 5648,95
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 6648,95
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 5648,95
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
Vakopleiding e-Learning specialist’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
Vakopleiding e-Learning specialistper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

Vakopleiding e-Learning specialist

Dit is je keuze:

Vakopleiding e-Learning specialist

HBO Bachelor
E-learning
9maanden
eLearning eXpert Group
(-)
€ 5648,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 6648,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 6648,95
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
HBO Bachelor
E-learning
9maanden
eLearning eXpert Group
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

Vakopleiding eLearning SpecialistIn deze uitgebreide praktijkopleiding leer je alle kennis, vaardigheden en tools om professionele e-learning programmas te maken.Aangesloten bij de NRTO. 

Omschrijving

Deze opleiding is heel praktijkgericht en bestaal uit 4 aandachtsgebieden:Deel 1: e-learning theorie

Methoden, technieken, digitale didactiek, ontwikkelmodellen

Deel 2: het ontwikkelen van een e-learning programma

opzet, structuur, indeling, meten van het resultaat en werken met een Learning Management Systeem (LMS) in de praktijk

Deel 3: online marketing en sales (facultatief)

het automatiseren van het gehele proces van het promoten van de training tot en met het uitvoeren op het LMS

Deel 4: Ontwikkeltools

van laagdrempelig tot geavanceerd, inclusief webinars (online seminars), video, audio en auteurstools

Aan het eind van de opleiding:

 • kun je de vertaalslag maken van bedrijfsdoelen naar inspirerende e-learning content die beklijft
 • kun je zelf complete programma’s ontwikkelen
 • kun jezelf het hele traject van intake tot en met realisatie uitvoeren
 • ben je in staat om projecten aan te sturen waarin deskundigen samenwerken met ontwikkelaars om professionele e-learning modules te maken
 • ben je een volwaardige gesprekspartner / adviseur bij de selectie van Learning Management Systemen voor bedrijven

Opleidingskenmerk(en)

Blended met heel veel individuele begeleiding, theorie ten dienste van de praktijk.

Daadwerkelijk een project ontwikkelen tijdens de opleiding. Persoonlijke begeleiding van het allerhoogste niveau in 16 contact momenten. Discussie forum voor samenwerking met mede-studenten

Leerdoel(en)

Leerdoel

Aan het einde van de opleiding is de deelnemer in staat geheel zelfstandig professionele e-learning programma’s te maken aan de hand van gestandaardiseerde ontwikkelmethoden en heeft hij/zij er minimaal 1 ontwikkeld.Ook kan de deelnemer anderen adviseren m.b.t. het selecteren van een online platform en is hij in staat een projectteam aan te sturen via gestandaardiseerde ontwikkelmethoden.Je stuurt de ontwikkeling van een e-learning project, kent o.a. Articulate365, beheerst de vraagtechnieken om de content tijdig aangeleverd te krijgen enz. 

Doelgroep(en)

Vakopleiding e-learning specialist

Vakopleiding voor het ontwikkelen en faciliteren van inspirerende e-learning programma’s voorhet bedrijfsleven en non-profit organisaties.

Waarom e-learning?

In deze snel veranderende wereld is het van cruciaal belang dat de medewerkers van bedrijven en organisaties continu worden bijgeschoold.Dit is een kostbaar en tijdrovend proces.Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar efficiënte methoden als aanvulling op live trainingssessies.De oplossing is: e-learning. De combinatie van live en online trainen is  blended learning.

Bij e-learning wordt het lesmateriaal -content- via internet, of het eigen intranet aangeboden.Voorheen was dat nog een flinke technische en financiële uitdaging.

In deze tijd, met onze snelle internetverbindingen en gebruiksvriendelijke toepassingen,is e‑learning voor ieder bedrijf, groot of klein, onder handbereik gekomen.

Echter…… lesmateriaal dat gebruikt wordt in een face-2-face training is van een heel andere orde dan e-learning content. Cursisten leren online totaal anders dan live klassikaal. Door het toepassen van digitale didactiek en het handig gebruik maken van ontwikkeltools is het mogelijk om van e-learning een rijkere leerervaring te maken.

In deze vakopleiding leer je hoe je professionele en inspirerende e-learning programma’s maakt voor online leren in een zakelijke omgeving.

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig in dit vakgebied?

Een goede e-learning ontwikkelaar heeft een scala aan vaardigheden nodig.

 • communicatieve vaardigheden,
 • creativiteit,
 • handig met digitale tools,
 • kunnen samenwerken in een project
 • en natuurlijk weten hoe je leerdoelen en doelgroep vertaalt in een goede training.

De meeste vaardigheden ga je leren en/of verder ontwikkelen tijdens de opleiding.Andere vaardigheden moeten al in een bepaalde mate aanwezig zijn.

In de eerste plaats is het een pré als je je kunt verplaatsen in de trainingsbehoeften binnen het bedrijfsleven.Om een e-learning te maken die de bedrijfsdoelen ondersteunt, moet je inzicht hebben in bedrijfsprocessen en deze kunnen vertalen naar een concreet e-learning programma.Ook krijg je te maken met verschillende partijen (vakinhoudelijke experts, cursisten enz.) en zul je projecten in goede banen moeten leiden.

Daarnaast is kennis van digitale didactiek en ontwikkelmodellen voor e-learning vereist.Hiermee zorg je er voor dat de e-learning trainingen inspirerend zijn voor de deelnemers, wat het effect verhoogt.Tijdens de opleiding leer je alles wat je hierover moet weten.

Je hebt goede communicatievaardigheden nodig, zowel verbaal als schriftelijk.Je hebt de flexibiliteit om je te verplaatsen in de doelgroep en kent de taal om ze zo aan te sprekendat de content bij hen binnenkomt.

Je hebt feeling voor vormgeving.Bent creatief en hebt ervaring met het maken van mooie (PowerPoint) presentaties.Je wilt ontdekken en hebt de drive om je te verdiepen in video, audio en specifieke ontwikkeltools.Dit zijn onderwerpen die in de opleiding uitgebreid aan bod komen.

Je houdt van de digitale mogelijkheden: internet, mobiele apps,WordPress……. Je gebruikt ze dagelijks en wilt ze toepassen in een leersituatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Dit is de ideale opleiding als een of meerdere van de onderstaande uitspraken voor jou geldt:

 • Je bent opleidingsmedewerker en wilt je kennis uitbreiden op het gebied van e-learning zodat je dit binnen het bedrijf of de organisatie kunt invoeren
 • Je wilt je omscholen naar een functie als e-learning specialist of e‑learning ontwikkelaar binnen een bedrijf of organisatie
 • Je bent enthousiast over innovatieve manieren van leren en wilt daar graag een bijdrage aan leveren
 • Je hebt een Hbo-niveau, bent handig met Microsoft Word, PowerPoint en eventuele andere tools
 • Je bent praktijkgericht en wilt graag een mooi product afleveren

Wat kun je van de opleiding verwachten?

Deze opleiding is heel praktijkgericht. De theorie staat ten dienste van het eindresultaat.

De rode draad is het zelf ontwikkelen van een e-learning training.Al tijdens de opleiding werk je aan je eindproduct.Na afloop heb je niet alleen het hele proces van idee tot product doorlopen, maar heb je dit ook in de praktijk gebracht.

De opleiding bestaat uit 4 aandachtsgebieden:

Deel 1: e-learning theorie             Methoden, technieken, digitale didactiek, ontwikkelmodellen

Deel 2: het ontwikkelen van een e-learning programma             opzet, structuur, indeling, meten van het resultaat en werken met een Learning Management Systeem (LMS) in de praktijk

Deel 3: online marketing en sales (facultatief)             het automatiseren van het gehele proces van het promoten van de training tot en met het uitvoeren op het LMS

Deel 4: Ontwikkeltools             van laagdrempelig tot geavanceerd, inclusief webinars (online seminars), video, audio en auteurstools

Werkvormen:

De opleiding wordt gegeven als blended training met live online groepsbijeenkomsten afgewisseld met online trainingen en zelfstudie.

De opleiding duurt 9 maanden, maar de studenten krijgen 12 maanden lang toegang tot de Biztool Academy, 

onze eigen online leeromgeving, waar de content aanwezig is en waar ook kan worden gediscussieerd op het forum.

Je volgt webinars, online vraag & antwoord sessies en maakt veel opdrachten.

De rode draad in deze opleiding is een praktijkcasus waarin je een werkend online programma maakt dat tijdens de opleiding op het oefen Learning Management Systeem gezet wordt. Je kunt anderen toegang geven voor feedback vanuit je bedrijf of organisatie.

Als aanvulling op de online content , maken we tijdens de opleiding gebruik van een aantal (Engelstalige) boeken.

Resultaat van de opleiding:

Aan het eind van de opleiding:

 • kun je de vertaalslag maken van bedrijfsdoelen naar inspirerende e-learning contentdie beklijft
 • kun je zelf complete programma’s ontwikkelen
 • kun jezelf het hele traject van intake tot en met realisatie uitvoeren
 • ben je in staat om projecten aan te sturen waarin deskundigen samenwerken metontwikkelaars om professionele e-learning modules te maken
 • ben je een volwaardige gesprekspartner / adviseur bij de selectie van Learning Management Systemen voor bedrijven

Details van de opleiding

Doelgroep

Iedereen die in opdracht van derden professionele e-learning content wil ontwikkelen.Medewerkers binnen bedrijven of non-profit organisaties die elearning  voor hun organisatie willen realiseren.Trainers die hun eigen elearning willen ontwikkelen met professionele tools ten behoeve van hun klanten.Enz.

Aanvangsniveau

De opleiding is op Hbo-niveau en er wordt van de deelnemers de nodige eigen verantwoordelijkheid verwacht.Je hebt ervaring met het geven van bedrijfsopleidingen en/of het ontwikkelen van face-2-face lesmateriaal.Vaardigheid in het gebruik van PowerPoint of Keynote is aan te bevelen.

Einddoel

Aan het einde van de opleiding is de deelnemer in staat geheel zelfstandig professionele e-learning programma’s te maken aan de hand van gestandaardiseerde ontwikkelmethoden en heeft hij/zij er minimaal 1 ontwikkeld.Ook kan de deelnemer anderen adviseren m.b.t. het selecteren van een online platform en is hij in staat een projectteam aan te sturen via gestandaardiseerde ontwikkelmethoden.

Werkvorm

De opleiding wordt geheel digitaal gegeven met individuele en groepsbegeleiding.Er zijn 16 contactmomenten, bestaande uit: 1 kick-off sessie, 9 individuele online sessies en 6 groeps Q&A-sessies. Daarnaast veel content bestaande uit: online video, audio, toetsen en opnames van kennis Webinars.Een enorme database met kennis waar elke cursist uit kan putten.In elke les staan opdrachten, zodat al tijdens de opleiding een vertaalslag wordt gemaakt naar de eigen praktijk.

Begeleiding

Persoonlijke begeleiding van het allerhoogste niveau.

 • Tijdens de individuele online sessies
 • Gedurende de maandelijkse Q&A-sessies
 • Rechtstreeks met de docenten via de online leeromgeving
 • Via feedback op de ingestuurde opdrachten
 • Contact met medestudenten in het besloten discussieforum

Groepsgrootte

Kleine groepen, maximaal 8 deelnemers

Studiebelasting

Naast de bijeenkomsten is er voor zelfstudie ongeveer 3-6 uur per week aan tijd nodig.Vanaf deel 2 komt daar de tijd bij voor het ontwikkelen van de online training (voor iedereen verschillend)

Doorlooptijd

De opleiding duurt 9 maanden, met daarna nog 3 maanden extra toegang tot het lesmateriaal op de Biztool Academy en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Eindtermen

Aan het eind van de opleiding wordt de deelnemer beoordeeld op basis van:

 • theoretische kennis
 • gebruik van ontwikkeltools
 • kwaliteit van de opgeleverde online training
 • het verslag over het ontwikkeltraject.

Programma

return

Rooster

Startdatum

2 of 3 keer per jaar. Vraag informatie bij elearningexpertgroup.com 

Het rooster m.b.t. de contactmomenten wordt toegestuurd na inschrijving of bij individueel na intake

Dit jaar nog meedoen? Schrijf je dan nu in via de Stap-Subsidie. 

Inhoud

De opleiding bestaat uit 4 aandachtsgebieden:

Deel 1: e-learning theorie             Methoden, technieken, digitale didactiek, ontwikkelmodellen

Deel 2: het ontwikkelen van een e-learning programma             opzet, structuur, indeling, meten van het resultaat en werken met een Learning Management Systeem (LMS) in de praktijk

Deel 3: online marketing en sales (facultatief)             het automatiseren van het gehele proces van het promoten van de training tot en met het uitvoeren op het LMS

Deel 4: Ontwikkeltools

             van laagdrempelig tot geavanceerd, inclusief webinars (online seminars), video, audio en auteurstools

Lesvorm(en)

Leermethode:

De opleiding wordt gegeven als blended training met live online groepsbijeenkomsten afgewisseld met online trainingen en zelfstudie.De opleiding duurt 9 maanden, maar de studenten krijgen 12 maanden lang toegang tot de Biztool Academy, onze eigen online leeromgeving, waar de content aanwezig is en waar ook kan worden gediscussieerd op het forum.

Je volgt webinars, online vraag & antwoord sessies en maakt veel opdrachten.

De rode draad in deze opleiding is een praktijkcasus waarin je een werkend online programma maakt dat tijdens de opleiding op het oefen Learning Management Systeem gezet wordt. Je kunt anderen toegang geven voor feedback vanuit je bedrijf of organisatie.

Als aanvulling op de online content , maken we tijdens de opleiding gebruik van een aantal (Engelstalige) boeken.

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 6648,95
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 5648,95

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.