Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

HBO-programma Rechten

Overig
E-learning
9maanden
NTI
(-)
€ 1941,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2941,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2941,55
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
9maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

HBO Programma Rechten studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Omschrijving

Tijdens korte hbo-programma Rechten volg je 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor Rechten. Je verdiept je in de verschillende rechtsgebieden, leert de basis juridische vaardigheden en maakt kennis met e-juridische dienstverlening. Je studeert zelfstandig thuis, maar volgt ook interessante praktijkbijeenkomsten en webinars. Lees snel verder en ontdek alles over het korte hbo-programma Rechten!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het korte hbo-programma Rechten heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je er rekening mee houden dat deze opleiding op hbo-niveau is. 

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Programma

Diploma uitreiking

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt het hbo-programma Rechten af met 2 papers en een examen. 

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan kun je verder met de HBO Bachelors Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool NTI. Je kunt dan vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelors.

Beschrijving

In 6 maanden een introductie in het Recht

Tijdens korte hbo-programma Rechten volg je 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor Rechten. Je verdiept je in de verschillende rechtsgebieden, leert de basis juridische vaardigheden en maakt kennis met e-juridische dienstverlening. Je studeert zelfstandig thuis, maar volgt ook interessante praktijkbijeenkomsten en webinars. Lees snel verder en ontdek alles over het korte hbo-programma Rechten!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Rechten geeft je een inleiding in het vakgebied rechten. Als je geïnteresseerd bent in de verschillende rechtsgebieden, juridische vaardigheden en e-juridische dienstverlening, dan past het korte hbo-programma Rechten bij jou.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Wat kan een hbo-jurist?

Tijdens het korte hbo-programma Rechten maak jij kennis met het beroep van hbo-jurist. Een hbo-jurist kan de vertaalslag maken tussen het recht en de praktijk. Je kunt ook functies vervullen als juridisch adviseur, juridisch consultant, als medewerker bij een advocatenkantoor, bij het openbaar ministerie of het bank- en verzekeringswezen.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Rechten 7764 Studieprogramma Inleidende fase
 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Inleiding Recht

  In de module Inleiding recht worden de hoofdlijnen van een aantal belangrijke onderdelen van het Nederlands recht uiteengezet. Je leert een aantal juridische basisbegrippen, maakt kennis met de diverse rechtsgebieden en de verbanden en verschillen in de rechtsgebieden. Zo leer je welke rechtsregels je wanneer moet toepassen.

 • Juridische vaardigheden

  Een introductie in het recht, zo kun je deze module zien. Als eerst leer je de wettenbundel op de juiste manier gebruiken. Daarna analyseer je een juridische casus en los je deze stapsgewijs op. Ook ga je een juridisch advies schrijven waarin je belangen behartigt en rechtsbijstand verleent.

 • E-juridische dienstverlening

  Juridische dienstverlening via internet maakt hulp laagdrempelig, geeft de cliënt meer regie en is efficiënter qua tijd. Maar heeft ook z'n beperkingen: gevoelige informatie blijft opgeslagen in een digitale omgeving en niet iedereen vindt z'n weg online. Deze module is een introductie over online dienstverlening, alle kanten worden belicht.

Wat leer ik?

Je start met de module Juridische Vaardigheden. Je leert tijdens deze module hoe je een wettenbundel op de juiste manier gebruikt en hoe je een vonnis en arrest leest. Ook oefen je met juridisch schrijven. Tijdens de module Inleiding recht maak je kennis met de verschillende rechtsgebieden en leer je de verbanden en verschillen tussen die rechtsgebieden. Steeds meer juridische dienstverlening vindt plaats via internet: deze ontwikkeling staat centraal tijdens de laatste module E-juridische dienstverlening. De mogelijkheden en beperkingen van e-juridische dienstverlening komen uitgebreid aan bod. 

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de 3 modules van het korte hbo-programma Rechten hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het korte hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Juridische vaardigheden (praktijkbijeenkomst)
 • Inleiding recht (webinar)
 • E-juridische dienstverlening (webinar)
Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 2941,55
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 1941,55
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 2941,55
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 1941,55
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
HBO-programma Rechten’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
HBO-programma Rechtenper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

HBO-programma Rechten

Dit is je keuze:

HBO-programma Rechten

Overig
E-learning
9maanden
NTI
(-)
€ 1941,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2941,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2941,55
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
9maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

HBO Programma Rechten studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Omschrijving

Tijdens korte hbo-programma Rechten volg je 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor Rechten. Je verdiept je in de verschillende rechtsgebieden, leert de basis juridische vaardigheden en maakt kennis met e-juridische dienstverlening. Je studeert zelfstandig thuis, maar volgt ook interessante praktijkbijeenkomsten en webinars. Lees snel verder en ontdek alles over het korte hbo-programma Rechten!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het korte hbo-programma Rechten heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je er rekening mee houden dat deze opleiding op hbo-niveau is. 

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Programma

return

Diploma uitreiking

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rondt het hbo-programma Rechten af met 2 papers en een examen. 

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan kun je verder met de HBO Bachelors Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool NTI. Je kunt dan vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelors.

Beschrijving

In 6 maanden een introductie in het Recht

Tijdens korte hbo-programma Rechten volg je 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor Rechten. Je verdiept je in de verschillende rechtsgebieden, leert de basis juridische vaardigheden en maakt kennis met e-juridische dienstverlening. Je studeert zelfstandig thuis, maar volgt ook interessante praktijkbijeenkomsten en webinars. Lees snel verder en ontdek alles over het korte hbo-programma Rechten!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Rechten geeft je een inleiding in het vakgebied rechten. Als je geïnteresseerd bent in de verschillende rechtsgebieden, juridische vaardigheden en e-juridische dienstverlening, dan past het korte hbo-programma Rechten bij jou.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Wat kan een hbo-jurist?

Tijdens het korte hbo-programma Rechten maak jij kennis met het beroep van hbo-jurist. Een hbo-jurist kan de vertaalslag maken tussen het recht en de praktijk. Je kunt ook functies vervullen als juridisch adviseur, juridisch consultant, als medewerker bij een advocatenkantoor, bij het openbaar ministerie of het bank- en verzekeringswezen.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Rechten 7764 Studieprogramma Inleidende fase
 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Inleiding Recht

  In de module Inleiding recht worden de hoofdlijnen van een aantal belangrijke onderdelen van het Nederlands recht uiteengezet. Je leert een aantal juridische basisbegrippen, maakt kennis met de diverse rechtsgebieden en de verbanden en verschillen in de rechtsgebieden. Zo leer je welke rechtsregels je wanneer moet toepassen.

 • Juridische vaardigheden

  Een introductie in het recht, zo kun je deze module zien. Als eerst leer je de wettenbundel op de juiste manier gebruiken. Daarna analyseer je een juridische casus en los je deze stapsgewijs op. Ook ga je een juridisch advies schrijven waarin je belangen behartigt en rechtsbijstand verleent.

 • E-juridische dienstverlening

  Juridische dienstverlening via internet maakt hulp laagdrempelig, geeft de cliënt meer regie en is efficiënter qua tijd. Maar heeft ook z'n beperkingen: gevoelige informatie blijft opgeslagen in een digitale omgeving en niet iedereen vindt z'n weg online. Deze module is een introductie over online dienstverlening, alle kanten worden belicht.

Wat leer ik?

Je start met de module Juridische Vaardigheden. Je leert tijdens deze module hoe je een wettenbundel op de juiste manier gebruikt en hoe je een vonnis en arrest leest. Ook oefen je met juridisch schrijven. Tijdens de module Inleiding recht maak je kennis met de verschillende rechtsgebieden en leer je de verbanden en verschillen tussen die rechtsgebieden. Steeds meer juridische dienstverlening vindt plaats via internet: deze ontwikkeling staat centraal tijdens de laatste module E-juridische dienstverlening. De mogelijkheden en beperkingen van e-juridische dienstverlening komen uitgebreid aan bod. 

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de 3 modules van het korte hbo-programma Rechten hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het korte hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Juridische vaardigheden (praktijkbijeenkomst)
 • Inleiding recht (webinar)
 • E-juridische dienstverlening (webinar)
Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 2941,55
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 1941,55

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.