Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

HBO-programma Inleiding Integrale veiligheid

Overig
E-learning
9maanden
NTI
(-)
€ 1806,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2806,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2806,55
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
9maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

HBO Programma Inleiding Integrale veiligheid studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Omschrijving

De samenleving wordt steeds complexer en door politieke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid steeds meer toe. Dit vraagt om een integrale benadering van het veiligheidsbeleid. Lijkt het jou wat om bij te dragen aan een veiligere samenleving? Maar twijfel je of de volledige HBO Bachelor Integrale veiligheid bij jou past? Kies dan voor het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid. In 6 maanden maak je kennis met verschillende veiligheidsvraagstukken, de rol van veiligheidsbeleving en het uitvoeren van integraal veiligheidsbeleid. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Programma

Diploma uitreiking

Hoe rond ik de opleiding af?

Het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid sluit je af met twee examens en een paper.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Integrale veiligheid van Hogeschool NTI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de bachelor.

Beschrijving

Maak kennis met het vakgebied Integrale veiligheid

De samenleving wordt steeds complexer en door politieke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid steeds meer toe. Dit vraagt om een integrale benadering van het veiligheidsbeleid. Lijkt het jou wat om bij te dragen aan een veiligere samenleving? Maar twijfel je of de volledige HBO Bachelor Integrale veiligheid bij jou past? Kies dan voor het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid. In 6 maanden maak je kennis met verschillende veiligheidsvraagstukken, de rol van veiligheidsbeleving en het uitvoeren van integraal veiligheidsbeleid. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Werk jij bij de overheid, in de beveiliging, als adviseur, safety manager of beleidsmedewerker? Wil je kennismaken met het vakgebied integrale veiligheid? Dan zit je hier goed. Je doet een stevige basis aan kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van integrale veiligheid op. Je hebt geen vooropleiding nodig om deze opleiding te kunnen volgen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Integrale veiligheid. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Inleiding Integrale veiligheid 9312 Studieprogramma Hoofdfase
 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Oriëntatie op Integrale Veiligheid

  In deze module maak je kennis met je toekomstige vakgebied. Duidelijk wordt wat precies een integrale benadering van veiligheid betekent. Wie doet wat als het gaat om de veiligheid in Nederland? Hoe is het georganiseerd? En welke rollen, taken en verantwoordelijkheden horen bij de integraal veiligheidskundige?

 • Veiligheidsbeleving

  In deze module krijg je inzicht in de factoren waarmee je veiligheidsbeleving kunt beïnvloeden en verbeteren. Dat Nederland een relatief veilig land is, betekent nog niet dat alle Nederlanders zich veilig voelen. De politie en gemeente kijken naast de feiten ook naar de gevoelens van burgers als het om veiligheid gaat.

 • Integraal Veiligheidsbeleid

  In deze module leer je wat er komt kijken bij de totstandkoming van beleid. Integraal veiligheidsbeleid vormt de basis van de aanpak van veiligheid op vele niveaus. Daarbij is er aandacht voor het creëren van draagvlak voor zowel publieke partijen als private partijen. Verder staan we stil bij actuele veiligheidsproblemen.

Wat leer ik?

Tijdens het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid leer je ten eerste wat integrale veiligheid inhoudt en wat een integrale benadering precies is. Wat zijn de rollen, taken en verantwoordelijkheden van een integraal veiligheidsdeskundige? Je leert veiligheid vanuit verschillende gezichtspunten te benaderen. Je kijkt naar de verschillen tussen private en publieke organisaties. Ook verdiep je je in de veiligheidsbeleving van mensen. Waardoor wordt ons (on)veiligheidsgevoel bepaald en wat voor invloed heeft dit op ons gedrag? Je leert wat er allemaal komt kijken bij het maken en uitvoeren van integraal veiligheidsbeleid. Onder andere de volgende onderwerpen passeren de revue:

 • Veiligheidsketen
 • Media-invloed
 • Beleidscyclus
 • Risicoperspectief
 • Actoren integrale veiligheid
Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinar

Tijdens dit hbo-programma volg je 2 gratis praktijkbijeenkomsten en 1 webinar. Tijdens de praktijkbijeenkomsten heb je klassikaal les in Veiligheidsbeleving en Integraal veiligheidsbeleid. Je ontmoet je medestudenten en docenten uit het vakgebied helpen je bij zaken waar je tegenaan bent gelopen. Het webinar is een online les waarin een expert uit het werkveld extra aandacht aan moeilijke vraagstukken geeft of laat zien hoe jij de kennis toepast. Het webinar gaat over Oriëntatie op integrale veiligheid.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 2806,55
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 1806,55
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 2806,55
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 1806,55
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
HBO-programma Inleiding Integrale veiligheid’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
HBO-programma Inleiding Integrale veiligheidper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

HBO-programma Inleiding Integrale veiligheid

Dit is je keuze:

HBO-programma Inleiding Integrale veiligheid

Overig
E-learning
9maanden
NTI
(-)
€ 1806,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2806,55
Originele prijs voor aftrek STAP: € 2806,55
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
9maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

HBO Programma Inleiding Integrale veiligheid studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Omschrijving

De samenleving wordt steeds complexer en door politieke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid steeds meer toe. Dit vraagt om een integrale benadering van het veiligheidsbeleid. Lijkt het jou wat om bij te dragen aan een veiligere samenleving? Maar twijfel je of de volledige HBO Bachelor Integrale veiligheid bij jou past? Kies dan voor het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid. In 6 maanden maak je kennis met verschillende veiligheidsvraagstukken, de rol van veiligheidsbeleving en het uitvoeren van integraal veiligheidsbeleid. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Programma

return

Diploma uitreiking

Hoe rond ik de opleiding af?

Het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid sluit je af met twee examens en een paper.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Integrale veiligheid van Hogeschool NTI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de bachelor.

Beschrijving

Maak kennis met het vakgebied Integrale veiligheid

De samenleving wordt steeds complexer en door politieke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen nemen bedreigingen voor de veiligheid en leefbaarheid steeds meer toe. Dit vraagt om een integrale benadering van het veiligheidsbeleid. Lijkt het jou wat om bij te dragen aan een veiligere samenleving? Maar twijfel je of de volledige HBO Bachelor Integrale veiligheid bij jou past? Kies dan voor het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid. In 6 maanden maak je kennis met verschillende veiligheidsvraagstukken, de rol van veiligheidsbeleving en het uitvoeren van integraal veiligheidsbeleid. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Werk jij bij de overheid, in de beveiliging, als adviseur, safety manager of beleidsmedewerker? Wil je kennismaken met het vakgebied integrale veiligheid? Dan zit je hier goed. Je doet een stevige basis aan kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van integrale veiligheid op. Je hebt geen vooropleiding nodig om deze opleiding te kunnen volgen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Integrale veiligheid. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Inleiding Integrale veiligheid 9312 Studieprogramma Hoofdfase
 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Oriëntatie op Integrale Veiligheid

  In deze module maak je kennis met je toekomstige vakgebied. Duidelijk wordt wat precies een integrale benadering van veiligheid betekent. Wie doet wat als het gaat om de veiligheid in Nederland? Hoe is het georganiseerd? En welke rollen, taken en verantwoordelijkheden horen bij de integraal veiligheidskundige?

 • Veiligheidsbeleving

  In deze module krijg je inzicht in de factoren waarmee je veiligheidsbeleving kunt beïnvloeden en verbeteren. Dat Nederland een relatief veilig land is, betekent nog niet dat alle Nederlanders zich veilig voelen. De politie en gemeente kijken naast de feiten ook naar de gevoelens van burgers als het om veiligheid gaat.

 • Integraal Veiligheidsbeleid

  In deze module leer je wat er komt kijken bij de totstandkoming van beleid. Integraal veiligheidsbeleid vormt de basis van de aanpak van veiligheid op vele niveaus. Daarbij is er aandacht voor het creëren van draagvlak voor zowel publieke partijen als private partijen. Verder staan we stil bij actuele veiligheidsproblemen.

Wat leer ik?

Tijdens het hbo-programma Inleiding Integrale veiligheid leer je ten eerste wat integrale veiligheid inhoudt en wat een integrale benadering precies is. Wat zijn de rollen, taken en verantwoordelijkheden van een integraal veiligheidsdeskundige? Je leert veiligheid vanuit verschillende gezichtspunten te benaderen. Je kijkt naar de verschillen tussen private en publieke organisaties. Ook verdiep je je in de veiligheidsbeleving van mensen. Waardoor wordt ons (on)veiligheidsgevoel bepaald en wat voor invloed heeft dit op ons gedrag? Je leert wat er allemaal komt kijken bij het maken en uitvoeren van integraal veiligheidsbeleid. Onder andere de volgende onderwerpen passeren de revue:

 • Veiligheidsketen
 • Media-invloed
 • Beleidscyclus
 • Risicoperspectief
 • Actoren integrale veiligheid
Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinar

Tijdens dit hbo-programma volg je 2 gratis praktijkbijeenkomsten en 1 webinar. Tijdens de praktijkbijeenkomsten heb je klassikaal les in Veiligheidsbeleving en Integraal veiligheidsbeleid. Je ontmoet je medestudenten en docenten uit het vakgebied helpen je bij zaken waar je tegenaan bent gelopen. Het webinar is een online les waarin een expert uit het werkveld extra aandacht aan moeilijke vraagstukken geeft of laat zien hoe jij de kennis toepast. Het webinar gaat over Oriëntatie op integrale veiligheid.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 2806,55
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 1806,55

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.