Dit is je keuze:

MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom



Terug
Algemeen
Introductie
Als zelfstandig werkend kok houd je je bezig met de volgende zaken:
- Je plant werkzaamheden en maakt mise-en-place
- Je past recepten aan of ontwikkelt nieuwe gerechten
- Je bereidt gerechten
- Je zorgt voor een schone werkruimte, gereedschappen en machines
- Je bestelt benodigde producten en slaat geleverde producten op
- Je voert menu-engineering uit
- Je helpt bij de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- Je begeleidt lerende medewerkers
Je werkt vaak zelfstandig, soms in een team. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een hotel, restaurant of lunchroom.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keuken. Je weet namelijk hoe belangrijk een schone en opgeruimde werkruimte is. Voor je het weet, zit je dag erop. Je hebt weer mensen blij gemaakt met je gerechten en je hebt zin in morgen. Dan mag je namelijk het diner verzorgen. Je vindt het heerlijk dat je werk zo gevarieerd is.
Opleidingskenmerk(en)
MBO-niveau 3
Programma
Rooster
- Duur van de opleiding: 18 maanden
- Varianten: Avond, dag, zaterdag
- Virtual classroom: Les van een docent in een digitaal klaslokaal samen met medestudenten
- E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Leerplan
Het programma bestaat uit 3 modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Studiebegeleiding (4 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie) en een stage (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands en rekenen. Voor deze algemene onderdelen word je uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op Toelichting MBO.
In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan. Zo leer je menu's bedenken en klaarmaken en de werkzaamheden in de keuken organiseren. Ook leer je je keuken schoon te houden en je keukenvoorraad te beheren.
Keukenorganisatie(4 lessen)
- Voedingsleer
- Keukenorganisatie
- Menuontwikkeling
- Creativiteit
- Menu-engineering
- Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
- Begeleiden van medewerkers
- Ondersteunende taken
(6 lessen)
- Plannen werkzaamheden
- Recepten en garnituren
- Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
- Presentatie gerechten
- Bereiden gerechten en componenten
- Delegeren en bewaken werkzaamheden
(4 lessen)
- HACCP (Hygiënecode)
- Voorraadbeheer
- Bestellen, ontvangen en opslag van producten
- Keukenmaterialen
- Onderhoud inventaris
- Studiebegeleiding
- Keuzedelen
- Stageprogramma
- Algemene onderdelen
Diploma
Diploma
Kostenoverzicht
Algemeen
Introductie
Als zelfstandig werkend kok houd je je bezig met de volgende zaken:
- Je plant werkzaamheden en maakt mise-en-place
- Je past recepten aan of ontwikkelt nieuwe gerechten
- Je bereidt gerechten
- Je zorgt voor een schone werkruimte, gereedschappen en machines
- Je bestelt benodigde producten en slaat geleverde producten op
- Je voert menu-engineering uit
- Je helpt bij de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- Je begeleidt lerende medewerkers
Je werkt vaak zelfstandig, soms in een team. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een hotel, restaurant of lunchroom.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keuken. Je weet namelijk hoe belangrijk een schone en opgeruimde werkruimte is. Voor je het weet, zit je dag erop. Je hebt weer mensen blij gemaakt met je gerechten en je hebt zin in morgen. Dan mag je namelijk het diner verzorgen. Je vindt het heerlijk dat je werk zo gevarieerd is.
Opleidingskenmerk(en)
MBO-niveau 3
Programma
Rooster
- Duur van de opleiding: 18 maanden
- Varianten: Avond, dag, zaterdag
- Virtual classroom: Les van een docent in een digitaal klaslokaal samen met medestudenten
- E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Leerplan
Het programma bestaat uit 3 modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Studiebegeleiding (4 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie) en een stage (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands en rekenen. Voor deze algemene onderdelen word je uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op Toelichting MBO.
In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan. Zo leer je menu's bedenken en klaarmaken en de werkzaamheden in de keuken organiseren. Ook leer je je keuken schoon te houden en je keukenvoorraad te beheren.
Keukenorganisatie(4 lessen)
- Voedingsleer
- Keukenorganisatie
- Menuontwikkeling
- Creativiteit
- Menu-engineering
- Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
- Begeleiden van medewerkers
- Ondersteunende taken
(6 lessen)
- Plannen werkzaamheden
- Recepten en garnituren
- Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
- Presentatie gerechten
- Bereiden gerechten en componenten
- Delegeren en bewaken werkzaamheden
(4 lessen)
- HACCP (Hygiënecode)
- Voorraadbeheer
- Bestellen, ontvangen en opslag van producten
- Keukenmaterialen
- Onderhoud inventaris
- Studiebegeleiding
- Keuzedelen
- Stageprogramma
- Algemene onderdelen
Diploma
Diploma
Kostenoverzicht
Kostenoverzicht


Kies je startdatum:
Dit is je keuze:
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom
wijzig
Ma. 18 dec. 2023
Virtual ClassroomPlanning
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Dit is je keuze:
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom
wijzig
Do. 21 dec. 2023
Virtual ClassroomPlanning
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Dit is je keuze:
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom
wijzig
Di. 16 jan. 2024
Virtual ClassroomPlanning
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Dit is je keuze:
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom
wijzig
Vr. 19 jan. 2024
Virtual ClassroomPlanning
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Dit is je keuze:
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom
wijzig
Za. 20 jan. 2024
Virtual ClassroomPlanning
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Kostenoverzicht

Terug
Download PDF



Ja, stuur mij een PDF
Stuur mij een PDF
Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van‘MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom’.

Download PDF
Check je mail!

Je hebt een mail ontvangen!
Kijk in je mailprogramma of je mail van ons hebt ontvangen.
Het kan een minuut duren!


Filter startdata op:
Leslocatie
Maand:

Terug
Bevestiging




Sla je favoriet op
Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van‘MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom’ per e-mail.

Favorite
Check je mail!

Je hebt een mail ontvangen!
Kijk in je mailprogramma of je mail van ons hebt ontvangen.
Het kan een minuut duren!
STAP-budget
Waarom je er snel bij moet zijn
Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!
Dit is je keuze:
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom
Dit is je keuze:

MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom


Terug
Download PDF



Ja, stuur mij een PDF
Stuur mij een PDF
Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van‘MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom’.

Download PDF
Check je mail!

Je hebt een mail ontvangen!
Kijk in je mailprogramma of je mail van ons hebt ontvangen.
Het kan een minuut duren!

Terug
Bevestiging




Sla je favoriet op
Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van‘MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom’ per e-mail.

Favorite
Check je mail!

Je hebt een mail ontvangen!
Kijk in je mailprogramma of je mail van ons hebt ontvangen.
Het kan een minuut duren!
Terug

Filter startdata op:
Leslocatie
Maand:
Algemeen

Introductie
Als zelfstandig werkend kok houd je je bezig met de volgende zaken:
- Je plant werkzaamheden en maakt mise-en-place
- Je past recepten aan of ontwikkelt nieuwe gerechten
- Je bereidt gerechten
- Je zorgt voor een schone werkruimte, gereedschappen en machines
- Je bestelt benodigde producten en slaat geleverde producten op
- Je voert menu-engineering uit
- Je helpt bij de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- Je begeleidt lerende medewerkers
Je werkt vaak zelfstandig, soms in een team. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een hotel, restaurant of lunchroom.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keuken. Je weet namelijk hoe belangrijk een schone en opgeruimde werkruimte is. Voor je het weet, zit je dag erop. Je hebt weer mensen blij gemaakt met je gerechten en je hebt zin in morgen. Dan mag je namelijk het diner verzorgen. Je vindt het heerlijk dat je werk zo gevarieerd is.
Opleidingskenmerk(en)
MBO-niveau 3
Programma

Rooster
- Duur van de opleiding: 18 maanden
- Varianten: Avond, dag, zaterdag
- Virtual classroom: Les van een docent in een digitaal klaslokaal samen met medestudenten
- E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Leerplan
Het programma bestaat uit 3 modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Studiebegeleiding (4 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie) en een stage (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands en rekenen. Voor deze algemene onderdelen word je uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op Toelichting MBO.
In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan. Zo leer je menu's bedenken en klaarmaken en de werkzaamheden in de keuken organiseren. Ook leer je je keuken schoon te houden en je keukenvoorraad te beheren.
Keukenorganisatie(4 lessen)
- Voedingsleer
- Keukenorganisatie
- Menuontwikkeling
- Creativiteit
- Menu-engineering
- Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
- Begeleiden van medewerkers
- Ondersteunende taken
(6 lessen)
- Plannen werkzaamheden
- Recepten en garnituren
- Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
- Presentatie gerechten
- Bereiden gerechten en componenten
- Delegeren en bewaken werkzaamheden
(4 lessen)
- HACCP (Hygiënecode)
- Voorraadbeheer
- Bestellen, ontvangen en opslag van producten
- Keukenmaterialen
- Onderhoud inventaris
- Studiebegeleiding
- Keuzedelen
- Stageprogramma
- Algemene onderdelen
Diploma

Diploma
Kostenoverzicht

Startdatum

Ma. 18 dec. 2023, Virtual Classroom
Do. 21 dec. 2023, Virtual Classroom
Di. 16 jan. 2024, Virtual Classroom
Vr. 19 jan. 2024, Virtual Classroom
Za. 20 jan. 2024, Virtual Classroom
Planning
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Er is geen planning bekend bij Opleiding.nl
> Toon meer (0)
Kostenoverzicht
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget
€ 4438,95
Ma. 18 dec. 2023, Virtual Classroom
(Dag)deel: Avond (planning kan afwijken)
> kies dezeDo. 21 dec. 2023, Virtual Classroom
(Dag)deel: Avond (planning kan afwijken)
> kies dezeDi. 16 jan. 2024, Virtual Classroom
(Dag)deel: Dag (planning kan afwijken)
> kies dezeVr. 19 jan. 2024, Virtual Classroom
(Dag)deel: Dag (planning kan afwijken)
> kies dezeZa. 20 jan. 2024, Virtual Classroom
(Dag)deel: Zaterdag (planning kan afwijken)
> kies dezeHeb je vragen over deze scholing met STAP-budget?
Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.