Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom

MBO Niveau 3
Virtueel Klassikaal
18maanden
Ma. 18 dec. 2023 (of 5 andere opties )
Virtual Classroom (of 1 andere opties )
Scheidegger
(-)
€ 4438,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 5438,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 5438,95
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
MBO Niveau 3
Virtueel Klassikaal
18maanden
Ma. 18 dec. 2023 (of 4 andere opties)
Virtual Classroom
Scheidegger
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

Als zelfstandig werkend kok houd je je bezig met de volgende zaken:

  • Je plant werkzaamheden en maakt mise-en-place
  • Je past recepten aan of ontwikkelt nieuwe gerechten
  • Je bereidt gerechten
  • Je zorgt voor een schone werkruimte, gereedschappen en machines
  • Je bestelt benodigde producten en slaat geleverde producten op
  • Je voert menu-engineering uit
  • Je helpt bij de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • Je begeleidt lerende medewerkers

Je werkt vaak zelfstandig, soms in een team. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een hotel, restaurant of lunchroom.

Omschrijving

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keuken. Je weet namelijk hoe belangrijk een schone en opgeruimde werkruimte is. Voor je het weet, zit je dag erop. Je hebt weer mensen blij gemaakt met je gerechten en je hebt zin in morgen. Dan mag je namelijk het diner verzorgen. Je vindt het heerlijk dat je werk zo gevarieerd is.

Opleidingskenmerk(en)

MBO-niveau 3

Programma

Rooster

  • Duur van de opleiding: 18 maanden
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Virtual classroom: Les van een docent in een digitaal klaslokaal samen met medestudenten
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Leerplan

Het programma bestaat uit 3 modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Studiebegeleiding (4 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie) en een stage (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands en rekenen. Voor deze algemene onderdelen word je uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op Toelichting MBO.

In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan. Zo leer je menu's bedenken en klaarmaken en de werkzaamheden in de keuken organiseren. Ook leer je je keuken schoon te houden en je keukenvoorraad te beheren.

Keukenorganisatie

(4 lessen)

  • Voedingsleer
  • Keukenorganisatie
  • Menuontwikkeling
  • Creativiteit
  • Menu-engineering
  • Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
  • Begeleiden van medewerkers
  • Ondersteunende taken
Gerechten bereiden

(6 lessen)

  • Plannen werkzaamheden
  • Recepten en garnituren
  • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
  • Presentatie gerechten
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Delegeren en bewaken werkzaamheden
HACCP en voorraadbeheer

(4 lessen)

  • HACCP (Hygiënecode)
  • Voorraadbeheer
  • Bestellen, ontvangen en opslag van producten
  • Keukenmaterialen
  • Onderhoud inventaris
Overige onderdelen
  • Studiebegeleiding
  • Keuzedelen
  • Stageprogramma
  • Algemene onderdelen

Diploma

Diploma

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 5438,95
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 4438,95
back Terug
close

Kies je startdatum:

Ma. 18 dec. 2023, Virtual Classroom

(Dag)deel: Avond (planning kan afwijken)

> kies deze

Do. 21 dec. 2023, Virtual Classroom

(Dag)deel: Avond (planning kan afwijken)

> kies deze

Di. 16 jan. 2024, Virtual Classroom

(Dag)deel: Dag (planning kan afwijken)

> kies deze

Vr. 19 jan. 2024, Virtual Classroom

(Dag)deel: Dag (planning kan afwijken)

> kies deze

Za. 20 jan. 2024, Virtual Classroom

(Dag)deel: Zaterdag (planning kan afwijken)

> kies deze

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 5438,95
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 4438,95
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroomper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom

Dit is je keuze:

MBO Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 - Virtual Classroom

MBO Niveau 3
Virtueel Klassikaal
18maanden
Ma. 18 dec. 2023 (of 5 andere opties )
Virtual Classroom (of 1 andere opties )
Scheidegger
(-)
€ 4438,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 5438,95
Originele prijs voor aftrek STAP: € 5438,95
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
MBO Niveau 3
Virtueel Klassikaal
18maanden
Ma. 18 dec. 2023 (of 4 andere opties)
Virtual Classroom
Scheidegger
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

Als zelfstandig werkend kok houd je je bezig met de volgende zaken:

  • Je plant werkzaamheden en maakt mise-en-place
  • Je past recepten aan of ontwikkelt nieuwe gerechten
  • Je bereidt gerechten
  • Je zorgt voor een schone werkruimte, gereedschappen en machines
  • Je bestelt benodigde producten en slaat geleverde producten op
  • Je voert menu-engineering uit
  • Je helpt bij de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • Je begeleidt lerende medewerkers

Je werkt vaak zelfstandig, soms in een team. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een hotel, restaurant of lunchroom.

Omschrijving

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keuken. Je weet namelijk hoe belangrijk een schone en opgeruimde werkruimte is. Voor je het weet, zit je dag erop. Je hebt weer mensen blij gemaakt met je gerechten en je hebt zin in morgen. Dan mag je namelijk het diner verzorgen. Je vindt het heerlijk dat je werk zo gevarieerd is.

Opleidingskenmerk(en)

MBO-niveau 3

Programma

return

Rooster

  • Duur van de opleiding: 18 maanden
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Virtual classroom: Les van een docent in een digitaal klaslokaal samen met medestudenten
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Leerplan

Het programma bestaat uit 3 modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Studiebegeleiding (4 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie) en een stage (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands en rekenen. Voor deze algemene onderdelen word je uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op Toelichting MBO.

In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan. Zo leer je menu's bedenken en klaarmaken en de werkzaamheden in de keuken organiseren. Ook leer je je keuken schoon te houden en je keukenvoorraad te beheren.

Keukenorganisatie

(4 lessen)

  • Voedingsleer
  • Keukenorganisatie
  • Menuontwikkeling
  • Creativiteit
  • Menu-engineering
  • Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
  • Begeleiden van medewerkers
  • Ondersteunende taken
Gerechten bereiden

(6 lessen)

  • Plannen werkzaamheden
  • Recepten en garnituren
  • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
  • Presentatie gerechten
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Delegeren en bewaken werkzaamheden
HACCP en voorraadbeheer

(4 lessen)

  • HACCP (Hygiënecode)
  • Voorraadbeheer
  • Bestellen, ontvangen en opslag van producten
  • Keukenmaterialen
  • Onderhoud inventaris
Overige onderdelen
  • Studiebegeleiding
  • Keuzedelen
  • Stageprogramma
  • Algemene onderdelen

Diploma

return

Diploma

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 5438,95
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 4438,95

Startdatum

return

Ma. 18 dec. 2023, Virtual Classroom

(Dag)deel: Avond (planning kan afwijken)

> kies deze

Do. 21 dec. 2023, Virtual Classroom

(Dag)deel: Avond (planning kan afwijken)

> kies deze

Di. 16 jan. 2024, Virtual Classroom

(Dag)deel: Dag (planning kan afwijken)

> kies deze

Vr. 19 jan. 2024, Virtual Classroom

(Dag)deel: Dag (planning kan afwijken)

> kies deze

Za. 20 jan. 2024, Virtual Classroom

(Dag)deel: Zaterdag (planning kan afwijken)

> kies deze

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.