Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

MBO Onderwijsassistent

MBO Niveau 4
E-learning
24maanden
NTI
(-)
€ 2933,80
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3933,80
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3933,80
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
MBO Niveau 4
E-learning
24maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

MBO Opleiding Onderwijsassistent niveau 4 studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien een erkend MBO diploma.

Omschrijving

Geef kinderen een fijne tijd op school

Met de opleiding MBO Onderwijsassistent van NTI kun jij direct aan de slag op een school. Je helpt leraren in het onderwijs en verdeelt samen de taken, zodat ieder kind de begeleiding krijgt die het nodig heeft. Je leert bijvoorbeeld lesmateriaal te verzamelen, leerlingen te begeleiden en excursies te organiseren. Tijdens de stage doe je veel praktijkervaring op. Je rondt de opleiding af met een officieel erkend mbo-diploma.

Lessen voorbereiden, toetsen afnemen, activiteiten organiseren en kinderen begeleiden: als onderwijsassistent ondersteun je een leraar bij deze werkzaamheden. Samen zorg je voor een goede verdeling van taken, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wil jij deze belangrijke taak op je nemen? Kies dan nu voor de erkende mbo Onderwijsassistent opleiding op niveau 4!

Baanperspectief

Waar kun je aan de slag na de opleiding Onderwijsassistent?

Als onderwijsassistent of klassenassistent ben je de spin in het web. Je begeleidt verschillende groepen en activiteiten. Je bent breed inzetbaar, behulpzaam en geduldig. Na je mbo-opleiding kun je deze taken uitvoeren en direct aan de slag in het:

Basisonderwijs

Beroepsonderwijs

Kinderen helpen met leren en spelen

Kinderen helpen met sociaal contact

Volwassenenonderwijs

Voortgezet onderwijs

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Klassenassistent op niveau 4 dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

 • diploma mbo niveau 2 of 3
 • diploma vmbo (K, G, T)
 • diploma lbo of vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
 • overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar
 • Diploma Basisopleiding Onderwijsassistent
Niet de juiste diploma’s? Doe de gratis toelatingstoets!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen. Lees meer over vrijstellingen.

Programma

Stage

Stageduur

De stage is een verplicht onderdeel van de mbo Onderwijsassistent opleiding en duurt 640 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Stageplaats

Je kunt stage lopen in het (speciaal) basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Als je in het voortgezet onderwijs stage loopt, moet je wel een aantal opdrachten in het basisonderwijs uitvoeren. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Personenregister kinderopvang

Als je stage wilt lopen voor deze opleiding heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Ook moet je je aanmelden bij het personenregister kinderopvang via DUO. Je vindt daar ook aanvullend informatie.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.

Diploma uitreiking

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

Examens

De opleiding MBO Onderwijsassistent bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Bekijk alle examenlocaties.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 66,88 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Beschrijving

Maak lesgeven nog leuker

Lessen voorbereiden, toetsen afnemen, activiteiten organiseren en kinderen begeleiden: als onderwijsassistent ondersteun je een leraar bij deze werkzaamheden. Samen zorg je voor een goede verdeling van taken, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wil jij deze belangrijke taak op je nemen? Kies dan nu voor de erkende mbo Onderwijsassistent opleiding op niveau 4!

Inhoud

Inclusief 3 praktijkdagen

Tijdens deze opleiding heb je 3 praktijkdagen: de stagebijeenkomst, de praktijkdag algemene vakken en EHBO voor kinderen. Deze praktijkdagen helpen jou om je opleiding MBO Onderwijsassistent goed te doorlopen. Lees meer over wat je leert tijdens de bijeenkomsten.

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding volg je interessante keuzedelen. Hiermee onderscheid je je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Alle praktische informatie over de keuzedelen krijg je aan het begin van je opleiding. Je kunt dan ook bepalen wanneer je welke keuzedelen wilt gaan volgen.

LINK: Je kunt kiezen uit deze keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Jeugd en opvoedhulp
 • Duits beroepsonderwijs A1-A2
 • Spaans in het beroepsonderwijs A1-A2
 • Expressief talent
 • Ondernemerschap MBO
 • Ondernemend gedrag niveau 3-4
 • Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening
 • Werken met baby's
 • Specialist leesbevordering
Studieprogramma

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Onderwijsassistent 7050 Studieprogramma
 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert goed plannen en je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Pedagogiek voor de onderwijsassistent

  Deze module gaat over de basiskennis met betrekking tot de pedagogiek. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld ontwikkelingspsychologie en veel voorkomende gedragsproblematieken, maar ook inzicht het eigen handelen als onderwijsassistent komt aan bod. Met behulp van e-learning en theorie ga je aan de slag met deze onderwerpen.

 • Onderwijsprocessen didactiek & pedagogie

  Deze module gaat over de verschillende onderwijsprocessen die plaatsvinden in en om de klas. Daarnaast leer je wat over de ontwikkeling van kinderen en hoe je dit kunt stimuleren. Tot slot leer je wat didactiek is en hoe je dit kunt inzetten.

 • Rekenen niveau 4

  Tijdens deze module ga je aan de slag met rekenen op niveau 4. De volgende onderwerpen komen aan bod: Grootheden en eenheden, Oriëntatie in de twee- en driedimensionale wereld, Verhoudingen herkennen en gebruiken, procenten gebruiken, Omgaan met kwantitatieve informatie.

 • Kwaliteitszorg en professioneel handelen

  Deze module gaat over kwaliteitszorg. Je leert bijvoorbeeld over verschillende protocollen met betrekking tot veiligheid en privacy. Daarnaast leer je hoe jij je, als onderwijsassistent, professioneel kunt opstellen.

 • Communicatie voor de onderwijsassistent

  In deze module leer je communiceren met ouders en kinderen. Je leert gesprekstechnieken en hoe je het beste kunt observeren. Tot slot zal het gaan over het geven en ontvangen van feedback.

 • Ondersteunen bij verschillende vakken

  Deze module gaat over het ondersteunen bij verschillende vakken. Je leert over het coördineren en registreren van informatie in de verschillende systemen. Daarnaast zal het gaan over het afstemmen van de werkzaamheden met collega's en andere betrokkenen. Tot slot leer je de basiskennis om de leraar te kunnen ondersteunen in de klas. Je sluit deze module af met een eindopdracht.

 • Nederlands 3F

  Onderwerpen die in deze module aan bod komen zijn: mondelinge taalvaardigheid (gesprekken voeren, luisteren en spreken), leesvaardigheid (zakelijke en literaire teksten lezen), schrijfvaardigheid (een opstel of sollicitatiebrief schrijven) en een begrippenlijst met daarbij verschillen tijdsbepalingen en taalverzorging.

 • Loopbaan en burgerschap

  In deze module ontdek je jouw eigen kwaliteiten, talenten, mogelijkheden en drijfveren. Je bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Verder maak je kennis met het burgerschap. Je kijkt naar de onderdelen: politiek, economie, cultuur en maatschappijleer.

 • Engels

  In deze module leer je lezen en luisteren in het Engels. Daarnaast leer je schrijven, spreken en gesprekken voeren in het Engels.

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding MBO Onderwijsassistent, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Diploma

Diploma

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 3933,80
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 2933,80
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 3933,80
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 2933,80
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
MBO Onderwijsassistent’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
MBO Onderwijsassistentper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

MBO Onderwijsassistent

Dit is je keuze:

MBO Onderwijsassistent

MBO Niveau 4
E-learning
24maanden
NTI
(-)
€ 2933,80
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3933,80
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3933,80
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
MBO Niveau 4
E-learning
24maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

MBO Opleiding Onderwijsassistent niveau 4 studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien een erkend MBO diploma.

Omschrijving

Geef kinderen een fijne tijd op school

Met de opleiding MBO Onderwijsassistent van NTI kun jij direct aan de slag op een school. Je helpt leraren in het onderwijs en verdeelt samen de taken, zodat ieder kind de begeleiding krijgt die het nodig heeft. Je leert bijvoorbeeld lesmateriaal te verzamelen, leerlingen te begeleiden en excursies te organiseren. Tijdens de stage doe je veel praktijkervaring op. Je rondt de opleiding af met een officieel erkend mbo-diploma.

Lessen voorbereiden, toetsen afnemen, activiteiten organiseren en kinderen begeleiden: als onderwijsassistent ondersteun je een leraar bij deze werkzaamheden. Samen zorg je voor een goede verdeling van taken, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wil jij deze belangrijke taak op je nemen? Kies dan nu voor de erkende mbo Onderwijsassistent opleiding op niveau 4!

Baanperspectief

Waar kun je aan de slag na de opleiding Onderwijsassistent?

Als onderwijsassistent of klassenassistent ben je de spin in het web. Je begeleidt verschillende groepen en activiteiten. Je bent breed inzetbaar, behulpzaam en geduldig. Na je mbo-opleiding kun je deze taken uitvoeren en direct aan de slag in het:

Basisonderwijs

Beroepsonderwijs

Kinderen helpen met leren en spelen

Kinderen helpen met sociaal contact

Volwassenenonderwijs

Voortgezet onderwijs

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Klassenassistent op niveau 4 dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

 • diploma mbo niveau 2 of 3
 • diploma vmbo (K, G, T)
 • diploma lbo of vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
 • overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar
 • Diploma Basisopleiding Onderwijsassistent
Niet de juiste diploma’s? Doe de gratis toelatingstoets!

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen. Lees meer over vrijstellingen.

Programma

return

Stage

Stageduur

De stage is een verplicht onderdeel van de mbo Onderwijsassistent opleiding en duurt 640 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Stageplaats

Je kunt stage lopen in het (speciaal) basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Als je in het voortgezet onderwijs stage loopt, moet je wel een aantal opdrachten in het basisonderwijs uitvoeren. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Personenregister kinderopvang

Als je stage wilt lopen voor deze opleiding heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Ook moet je je aanmelden bij het personenregister kinderopvang via DUO. Je vindt daar ook aanvullend informatie.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.

Diploma uitreiking

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

Examens

De opleiding MBO Onderwijsassistent bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Bekijk alle examenlocaties.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 66,88 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Beschrijving

Maak lesgeven nog leuker

Lessen voorbereiden, toetsen afnemen, activiteiten organiseren en kinderen begeleiden: als onderwijsassistent ondersteun je een leraar bij deze werkzaamheden. Samen zorg je voor een goede verdeling van taken, zodat ieder kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wil jij deze belangrijke taak op je nemen? Kies dan nu voor de erkende mbo Onderwijsassistent opleiding op niveau 4!

Inhoud

Inclusief 3 praktijkdagen

Tijdens deze opleiding heb je 3 praktijkdagen: de stagebijeenkomst, de praktijkdag algemene vakken en EHBO voor kinderen. Deze praktijkdagen helpen jou om je opleiding MBO Onderwijsassistent goed te doorlopen. Lees meer over wat je leert tijdens de bijeenkomsten.

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding volg je interessante keuzedelen. Hiermee onderscheid je je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Alle praktische informatie over de keuzedelen krijg je aan het begin van je opleiding. Je kunt dan ook bepalen wanneer je welke keuzedelen wilt gaan volgen.

LINK: Je kunt kiezen uit deze keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Jeugd en opvoedhulp
 • Duits beroepsonderwijs A1-A2
 • Spaans in het beroepsonderwijs A1-A2
 • Expressief talent
 • Ondernemerschap MBO
 • Ondernemend gedrag niveau 3-4
 • Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening
 • Werken met baby's
 • Specialist leesbevordering
Studieprogramma

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Onderwijsassistent 7050 Studieprogramma
 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert goed plannen en je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Pedagogiek voor de onderwijsassistent

  Deze module gaat over de basiskennis met betrekking tot de pedagogiek. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld ontwikkelingspsychologie en veel voorkomende gedragsproblematieken, maar ook inzicht het eigen handelen als onderwijsassistent komt aan bod. Met behulp van e-learning en theorie ga je aan de slag met deze onderwerpen.

 • Onderwijsprocessen didactiek & pedagogie

  Deze module gaat over de verschillende onderwijsprocessen die plaatsvinden in en om de klas. Daarnaast leer je wat over de ontwikkeling van kinderen en hoe je dit kunt stimuleren. Tot slot leer je wat didactiek is en hoe je dit kunt inzetten.

 • Rekenen niveau 4

  Tijdens deze module ga je aan de slag met rekenen op niveau 4. De volgende onderwerpen komen aan bod: Grootheden en eenheden, Oriëntatie in de twee- en driedimensionale wereld, Verhoudingen herkennen en gebruiken, procenten gebruiken, Omgaan met kwantitatieve informatie.

 • Kwaliteitszorg en professioneel handelen

  Deze module gaat over kwaliteitszorg. Je leert bijvoorbeeld over verschillende protocollen met betrekking tot veiligheid en privacy. Daarnaast leer je hoe jij je, als onderwijsassistent, professioneel kunt opstellen.

 • Communicatie voor de onderwijsassistent

  In deze module leer je communiceren met ouders en kinderen. Je leert gesprekstechnieken en hoe je het beste kunt observeren. Tot slot zal het gaan over het geven en ontvangen van feedback.

 • Ondersteunen bij verschillende vakken

  Deze module gaat over het ondersteunen bij verschillende vakken. Je leert over het coördineren en registreren van informatie in de verschillende systemen. Daarnaast zal het gaan over het afstemmen van de werkzaamheden met collega's en andere betrokkenen. Tot slot leer je de basiskennis om de leraar te kunnen ondersteunen in de klas. Je sluit deze module af met een eindopdracht.

 • Nederlands 3F

  Onderwerpen die in deze module aan bod komen zijn: mondelinge taalvaardigheid (gesprekken voeren, luisteren en spreken), leesvaardigheid (zakelijke en literaire teksten lezen), schrijfvaardigheid (een opstel of sollicitatiebrief schrijven) en een begrippenlijst met daarbij verschillen tijdsbepalingen en taalverzorging.

 • Loopbaan en burgerschap

  In deze module ontdek je jouw eigen kwaliteiten, talenten, mogelijkheden en drijfveren. Je bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Verder maak je kennis met het burgerschap. Je kijkt naar de onderdelen: politiek, economie, cultuur en maatschappijleer.

 • Engels

  In deze module leer je lezen en luisteren in het Engels. Daarnaast leer je schrijven, spreken en gesprekken voeren in het Engels.

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding MBO Onderwijsassistent, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Diploma

return

Diploma

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 3933,80
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 2933,80

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.