Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

HBO-programma Jeugdwerker

Overig
E-learning
10maanden
NTI
(-)
€ 2185,50
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3185,50
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3185,50
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
10maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

HBO Programma Jeugdwerker studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Omschrijving

Ben jij geïnteresseerd in de jeugdzorg? Denk je erover om een SPH-opleiding te volgen, maar wil je eerst graag kennis maken met de vakken? Dan is het korte hbo-programma Jeugdwerker iets voor jou! Tijdens het korte hbo-programma leer jij onder andere meer over methodisch werken, gespreksvoering met kinderen en opvoeders, de sociale ontwikkeling van het kind en het werkveld van de jeugdzorgwerker. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het korte hbo-programma Jeugdwerker!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om het korte hbo-programma Jeugdwerker te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat dit programma wordt aangeboden op hbo-niveau. 

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Programma

Diploma uitreiking

NTI-certificaat

Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI
 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Hoe rond ik de opleiding af?

Het hbo-programma Jeugdwerker sluit je af met twee examens, een paper en een portfolio-opdracht.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan zijn onze andere hbo-programma's een goede vervolgstap.

Beschrijving

Kennismaken met een SPH-opleiding

Ben jij geïnteresseerd in de jeugdzorg? Denk je erover om een SPH-opleiding te volgen, maar wil je eerst graag kennis maken met de vakken? Dan is het korte hbo-programma Jeugdwerker iets voor jou! Tijdens het korte hbo-programma leer jij onder andere meer over methodisch werken, gespreksvoering met kinderen en opvoeders, de sociale ontwikkeling van het kind en het werkveld van de jeugdzorgwerker. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het korte hbo-programma Jeugdwerker!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Jeugdwerker is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de jeugdzorg. Trekken onderwerpen als ondersteuning en sturing van (kwetsbare) jongeren en volwassenen en sociale en psychische problematiek jou aan? Dan is het kort hbo-programma Jeugdwerker je op het lijf geschreven. In slechts 6 maanden behaal jij het certificaat kort hbo-programma Jeugdwerker. 

Wat doet een Jeugdzorgwerker?

Tijdens het korte hbo-programma Jeugdwerker maak jij kennis met het beroep van jeugdzorgwerker. Een jeugdzorgwerker helpt kinderen, jongeren en ouders bij opgroeien en opvoeden. Als jeugdzorgwerker biedt je ondersteuning of zorg aan kinderen en jongeren in onder meer de:

 • jeugdzorg
 • gehandicaptenzorg
 • ggz- en verslavingszorg
 • thuiszorg
 • jeugdgezondheidszorg
FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Jeugdwerker 7844 Studieprogramma Inleidende fase
 • Gespreksvoering met Kinderen en Opvoeders

  In deze module leer je effectief communiceren met een kind en ook met een puber of adolescent. Hoewel kinderen de reputatie hebben niet naar volwassenen te luisteren, is het omgekeerde ook het geval. Je krijgt inzicht in hun wereld, manier van communiceren, en ontwikkelt gespreksvaardigheden. Ook is er aandacht voor communicatie in de ouder-kindrelatie.

 • Sociale Ontwikkeling van het Kind

  Deze module behandelt alle stadia in de ontwikkeling: van de prenatale periode tot de adolescentie. Kennis van de sociale en psychische ontwikkeling is enorm belangrijk om het gedrag van kinderen (of pubers of adolescenten) te begrijpen. Wanneer ontstaat het zelfbeeld, voelt hij/zij schaamte of rechtvaardigheid en kan het abstract denken?

 • Methodisch werken

  Elke cliënt is weer anders en elk probleem is weer anders. Met een algemene behandelmethode kom je er niet, je moet â€Å“maatwerkâ€Â leveren. Dat maakt het werk juist zo uitdagend! In deze module leer je een behandelprogramma ontwerpen dat aansluit op de situatie, behoeften en beperkingen van de cliënt.

 • Portfolio-opdracht 1.1 Werkveld Jeugdzorgwerker

  De jeugdzorg gaat al jaren door een inhoudelijke verandering (transformatie). Je onderzoekt hoe het werk van de SPH'er hierdoor veranderd is en schrijft er een artikel over. Voor het tweede deel van de opdracht maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin je jouw rol als (toekomstig) jeugdzorgwerker beschrijft.

Wat leer ik?

Tijdens het korte hbo-programma Jeugdwerker volg je 3 modules uit de volledige hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening – Jeugdzorgwerker. Je leert meer over de sociale ontwikkeling van kinderen en over gespreksvoering met kinderen en opvoeders. Daarnaast leer je methodisch werken en verdiep je je a.d.h.v. een praktijkopdracht in de transformatie in de jeugdzorg.

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de modules van het korte hbo-programma Jeugdwerker hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens de praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het kort hbo-programma Jeugdwerker de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Methodisch werken (webinar)
 • Gespreksvoering met kinderen en opvoeders (praktijkbijeenkomst)
 • Sociale ontwikkeling van het kind (praktijkbijeenkomst)
Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 3185,50
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 2185,50
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 3185,50
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 2185,50
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
HBO-programma Jeugdwerker’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
HBO-programma Jeugdwerkerper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

HBO-programma Jeugdwerker

Dit is je keuze:

HBO-programma Jeugdwerker

Overig
E-learning
10maanden
NTI
(-)
€ 2185,50
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3185,50
Originele prijs voor aftrek STAP: € 3185,50
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
10maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

HBO Programma Jeugdwerker studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

Omschrijving

Ben jij geïnteresseerd in de jeugdzorg? Denk je erover om een SPH-opleiding te volgen, maar wil je eerst graag kennis maken met de vakken? Dan is het korte hbo-programma Jeugdwerker iets voor jou! Tijdens het korte hbo-programma leer jij onder andere meer over methodisch werken, gespreksvoering met kinderen en opvoeders, de sociale ontwikkeling van het kind en het werkveld van de jeugdzorgwerker. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het korte hbo-programma Jeugdwerker!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om het korte hbo-programma Jeugdwerker te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat dit programma wordt aangeboden op hbo-niveau. 

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Programma

return

Diploma uitreiking

NTI-certificaat

Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI
 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Hoe rond ik de opleiding af?

Het hbo-programma Jeugdwerker sluit je af met twee examens, een paper en een portfolio-opdracht.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan zijn onze andere hbo-programma's een goede vervolgstap.

Beschrijving

Kennismaken met een SPH-opleiding

Ben jij geïnteresseerd in de jeugdzorg? Denk je erover om een SPH-opleiding te volgen, maar wil je eerst graag kennis maken met de vakken? Dan is het korte hbo-programma Jeugdwerker iets voor jou! Tijdens het korte hbo-programma leer jij onder andere meer over methodisch werken, gespreksvoering met kinderen en opvoeders, de sociale ontwikkeling van het kind en het werkveld van de jeugdzorgwerker. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het korte hbo-programma Jeugdwerker!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Jeugdwerker is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de jeugdzorg. Trekken onderwerpen als ondersteuning en sturing van (kwetsbare) jongeren en volwassenen en sociale en psychische problematiek jou aan? Dan is het kort hbo-programma Jeugdwerker je op het lijf geschreven. In slechts 6 maanden behaal jij het certificaat kort hbo-programma Jeugdwerker. 

Wat doet een Jeugdzorgwerker?

Tijdens het korte hbo-programma Jeugdwerker maak jij kennis met het beroep van jeugdzorgwerker. Een jeugdzorgwerker helpt kinderen, jongeren en ouders bij opgroeien en opvoeden. Als jeugdzorgwerker biedt je ondersteuning of zorg aan kinderen en jongeren in onder meer de:

 • jeugdzorg
 • gehandicaptenzorg
 • ggz- en verslavingszorg
 • thuiszorg
 • jeugdgezondheidszorg
FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Jeugdwerker 7844 Studieprogramma Inleidende fase
 • Gespreksvoering met Kinderen en Opvoeders

  In deze module leer je effectief communiceren met een kind en ook met een puber of adolescent. Hoewel kinderen de reputatie hebben niet naar volwassenen te luisteren, is het omgekeerde ook het geval. Je krijgt inzicht in hun wereld, manier van communiceren, en ontwikkelt gespreksvaardigheden. Ook is er aandacht voor communicatie in de ouder-kindrelatie.

 • Sociale Ontwikkeling van het Kind

  Deze module behandelt alle stadia in de ontwikkeling: van de prenatale periode tot de adolescentie. Kennis van de sociale en psychische ontwikkeling is enorm belangrijk om het gedrag van kinderen (of pubers of adolescenten) te begrijpen. Wanneer ontstaat het zelfbeeld, voelt hij/zij schaamte of rechtvaardigheid en kan het abstract denken?

 • Methodisch werken

  Elke cliënt is weer anders en elk probleem is weer anders. Met een algemene behandelmethode kom je er niet, je moet â€Å“maatwerkâ€Â leveren. Dat maakt het werk juist zo uitdagend! In deze module leer je een behandelprogramma ontwerpen dat aansluit op de situatie, behoeften en beperkingen van de cliënt.

 • Portfolio-opdracht 1.1 Werkveld Jeugdzorgwerker

  De jeugdzorg gaat al jaren door een inhoudelijke verandering (transformatie). Je onderzoekt hoe het werk van de SPH'er hierdoor veranderd is en schrijft er een artikel over. Voor het tweede deel van de opdracht maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin je jouw rol als (toekomstig) jeugdzorgwerker beschrijft.

Wat leer ik?

Tijdens het korte hbo-programma Jeugdwerker volg je 3 modules uit de volledige hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening – Jeugdzorgwerker. Je leert meer over de sociale ontwikkeling van kinderen en over gespreksvoering met kinderen en opvoeders. Daarnaast leer je methodisch werken en verdiep je je a.d.h.v. een praktijkopdracht in de transformatie in de jeugdzorg.

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de modules van het korte hbo-programma Jeugdwerker hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens de praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het kort hbo-programma Jeugdwerker de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Methodisch werken (webinar)
 • Gespreksvoering met kinderen en opvoeders (praktijkbijeenkomst)
 • Sociale ontwikkeling van het kind (praktijkbijeenkomst)
Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 3185,50
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 2185,50

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.