Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER

HBO Bachelor
E-learning
36maanden
NTI
(-)
€ 9575,21
Originele prijs voor aftrek STAP: € 10575,21
Originele prijs voor aftrek STAP: € 10575,21
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
HBO Bachelor
E-learning
36maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

Opleiding HBO Bedrijfskunde MER studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien je bachelor met een erkend diploma van NTI.

Omschrijving

Door toenemende concurrentie, automatisering en informatietechnologie in het bedrijfsleven en de non-profitsector, is de vraag naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau erg groot. Deze ontwikkelingen vragen om bedrijfskundigen die een integrale aanpak kennen. Word een bedrijfskundige en maak jezelf overal onmisbaar vanwege je bedrijfskundige kennis.

Baanperspectief

Waar kun je aan de slag na HBO Bedrijfskunde?

De opleiding HBO Bedrijfskunde leidt je breed op. Je kunt in verschillende functiecategorieën werken:

 • Adviesfuncties
 • Management functies
 • Leidinggevende- en resultaatgerichte functies
Mogelijke beroepen

De opleiding Bedrijfskunde bereidt je voor op de volgende functies:

 • Medewerker kwaliteitszorg;
 • Hoofd Bedrijfsbureau;
 • Adviseur Personeel en Organisatie;
 • Accountmanager bank- en verzekeringen;
 • Projectleider of teamleider;
 • Procesmanager;
 • Afdelingshoofd, coördinator, teamleider van een MKB bedrijf;
 • Vestigings- of locatiemanager.

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Heb je een ander diploma en twijfel je of dat voldoet? Neem contact op met een studieadviseur voor een gratis studieadviesgesprek.

LINK: Voldoe je niet aan de toelatingseis en ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je de 21+-toets doen. Wie slaagt voor de 21+-toets kan direct starten met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI. Het doel van deze toets is vaststellen of je een goede kans hebt om deze hbo-opleiding succesvol af te ronden. De toets kost € 79,95. Dit bedrag krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets bij ons inschrijft voor een hbo-opleiding. Meer info en aanmelden voor de 21+ toets.

LINK: Heb je een vraag? Een hbo-studieadviseur helpt je graag!

Hogeschool NTI heeft een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

LINK: Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een module, hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Wil je weten of jij in aanmerking komt? Lees hier meer over vrijstellingen.

Programma

Stage

Stage tijdens HBO Bedrijfskunde

Tijdens HBO Bedrijfskunde loop je een leuke en leerzame stage. Je kunt bij allerlei soorten bedrijven stage lopen, bijvoorbeeld op de financiële afdeling, de afdeling HRM of de logistieke afdeling. 

Meelopen op financiële afdeling

Meelopen op marketingafdeling

Meelopen op HRM-afdeling

Meelopen op logistieke afdeling

Meelopen op afdeling kwaliteit

- See more at: http://www.stagemax.nl/stage-bedrijfskunde#sthash.gDn3WMkp

Meelopen op financiële afdeling

Meelopen op marketingafdeling

Meelopen op HRM-afdeling

Meelopen op logistieke afdeling

Meelopen op afdeling kwaliteit

- See more at: http://www.stagemax.nl/stage-bedrijfskunde#sthash.gDn3WMkp.dpufStageplaats

Tijdens de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER mag je de stageplaats zelf uitkiezen. Heb je een baan in het vakgebied van je studie? Dan kun je die voordragen als stageplaats. De stageplaats wordt vooraf eerst goedgekeurd en erkend door een vakdeskundige. Hierdoor weet je zeker dat de stageplek aansluit bij jouw opleiding.

Een leuke stageplek vinden via Stage InstituutOm het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van Hogeschool NTI kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Stageduur van HBO Bedrijfskunde

Voor de HBO-opleiding Bedrijfskunde bedraagt de omvang van de stage 840 uur. Je loopt hiervan 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

LINK: Niet in staat om stage te lopen? Ga voor een hbo-programma!

Ben je niet in staat om stage te lopen tijdens de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER, omdat je hier bijvoorbeeld geen tijd voor hebt door je werk? Dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen in plaats van voor de volledige bacheloropleiding. Een hbo-programma is een korte opleiding op hbo-niveau waarbij je geen stage hoeft te lopen.

Diploma uitreiking

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER

De opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER. Je mag je dan Bachelor of Business Administration noemen.

Examens

Tijdens HBO Bachelor Bedrijfskunde MER heb je alle vrijheid om je examens flexibel in te plannen. De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, portfolio-opdrachten en papers. De papers kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Digitale examens kun je op tal van locaties in Nederland doen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER. Het merendeel van de examens bij Hogeschool NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Beschrijving

Word een allround bedrijfskundige

Door toenemende concurrentie, automatisering en informatietechnologie in het bedrijfsleven en de non-profitsector, is de vraag naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau erg groot. Deze ontwikkelingen vragen om bedrijfskundigen die een integrale aanpak kennen. Word een bedrijfskundige en maak jezelf overal onmisbaar vanwege je bedrijfskundige kennis.

Wat kun je na HBO Bedrijfskunde?

Wie het getuigschrift HBO Bedrijfskunde op zak heeft, is iemand die bruggen slaat. Je hebt een professionele benadering van bedrijfsprocessen. Als de beste kan jij bedrijfsprocessen analyseren en verbetervoorstellen doen. Je benadert managementvraagstukken vanuit een economische invalshoek. Zo kan je onder andere rapporten opstellen over ICT-mogelijkheden voor klantcommunicatie, marketing en concurrentieanalyse. Je zorgt voor de gegevensverzameling, analyse en de verwerking van de uitkomsten in een adviesrapport. Je kunt na de opleiding HBO Bedrijfskunde vele kanten op. Je kunt onder andere gaan werken als:

 • accountmanager
 • productiemanager 
 • projectleider
 • beleidsmedewerker
FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hier kun je leerstof interactief oefenen, opdrachten maken en bespreken met je medestudenten. Ook krijg je uitleg en feedback van je docent. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Lees meer

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER 6012

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In de eerste fase komen diverse bedrijfskundige kernvakken aan de orde. Daarnaast werk je aan een praktijkprogramma waarin je diverse praktijkopdrachten uitvoert. Ook maak je alvast de keuze voor de specialisatie die je gaat volgen in fase 2.

Hoofdfase
 • Startmodule (introductie) (0 EC)

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd. Uiterlijk een dag na activering van deze module zal de module en informatie met betrekking tot de opleiding ook zichtbaar worden in de online leeromgeving.

 • Management en organisatie (8 EC)

  In deze module krijg je inzicht in het functioneren van een organisatie. Denk aan de strategie, cultuur, structuur, systemen en onderlinge samenhang. Je leert de belangrijkste organisatie- en managementmodellen te gebruiken om de complexe werkelijkheid van organisaties begrijpelijk te maken. Ook besteden we aandacht aan managementvaardigheden.

 • Procesmanagement (8 EC)

  In deze module maak je kennis met procesmanagement: hoe wordt waarde in een organisatie toegevoegd? Je raakt bekend met effectiviteit en efficiency van werken en processen. Je leert hoe je processen kunt beheersen en verbeteren.

 • Marketingmanagement (8 EC)

  In deze module maak je kennis met het vakgebied Marketing. Marketing wordt vaak gezien als een set handige instrumenten om potentiële klanten over te halen een product of dienst af te nemen. In deze module kom je erachter dat marketing iets heel anders inhoudt en dat het zeker niet de bedoeling is om mensen producten te verkopen waar ze geen behoefte aan hebben. Je maakt kennis met product- en preisbeleid, distributie- en promotiebeleid en cross-culterele en internationale marketing.

 • Bedrijfseconomische aspecten (8 EC)

  In deze module maak je kennis met het onderwerp bedrijfseconomie. De belangrijkste (basis)begrippen van de bedrijfseconomie die je kunnen helpen om beter onderbouwde beslissingen te nemen binnen jouw organisatie komen aan bod. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, draait deze module niet alleen om cijfers en berekeningen,maar ook om de theorie erachter. Je raakt bekend met begrippen als kostprijs, vermogensvormen, investeringsvoorstellen en control.

 • Projectmanagementvaardigheden (8 EC)

  In deze module maak je kennis met de achtergronden, de methoden en de technieken die je direct kunt toepassen binnen een projectcontext. Projectmanagement is binnen organisaties in de huidige manier van werken niet meer weg te denken. Tijdens het doorlopen van het leerpad leer je alle fasen die je moet doorlopen voor het succesvol afronden van een project. Ook werk je aan jouw eigen projectplan.

 • Bedrijfskunde in de praktijk (8 EC)

  In deze module leer je hoe je kritisch denkt, redeneert, en argumenteert. Daarnaast leer je in de module hoe je systematisch een vraagstuk oplost met behulp van de cyclus voor praktijkgericht onderzoek. Je leert hoe je een doelstelling en hoofd- en deelvragen opstelt. Ook is er aandacht voor informatievaardigheden: het zoeken en kritisch beoordelen van informatie. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor je afstudeerproduct, maar ook in het dagelijks leven!

 • Integrale opdracht fase 1 (6 EC)

  In deze module werk zet je de eerste stappen voor het schrijven van het afsluitende stuk van de opleiding Bedrijfskunde: jouw afstudeerproduct. Om een goed product te kunnen schrijven, moet je feiten van meningen en observaties kunnen onderscheiden. In deze opdracht ga je aan de slag met het beschrijven van een bedrijfspsoces aan de hand van LEAN-methodiek en het 7W-model.

 • Praktijkprogramma fase 1 Bedrijfskunde (6 EC)

  In deze module vind je de eerste opdracht die jou helpt bij de voorbereiding op de stage in jaar 4. Je interviewt een rolmodel en reflecteert op hoe de sterke en zwakke punten van hem of haar in verhouding staan tot jouw eigen kwaliteiten. Wat kun je van hem of haar leren?

Jaar 2

De tweede fase zoomt in op managementvaardigheden als effectief communiceren en financieel management. Ook ga je aan de slag met de specialisatie Business Management of Organisatiepsychologie.

Specialisatie
 • Specialisatie (24 EC)
 • Financieel management voor managers (8 EC)

  In deze module komtereen verdieping in kostprijs- enwinstbepaling aan de orde. Verder wordt het onderwerp investering en de beoordeling vandezeinvestering behandeld. Een laatsteaspect is het beheersen van de bedrijfsprocessenwaarbij budgettering een bepalend onderwerp is dat indeze module behandeld wordt.

 • Gedrag in organisaties (8 EC)

  Tijdens deze module leer je wat de consequenties zijn van een steeds dynamischer wordende omgeving. Dit betreft niet alleen de markt en de klanten, maar ook de arbeidsmarkt en de maatschappelijke omgeving worden dynamischer en daarmee lastiger op in te spelen. Je verdiept je in thema's als motivatie, binding, leervermogen en duurzame inzetbaarheid.

 • Effectief communiceren en beinvloeden (8 EC)

  In deze module onderzoek je hoe je gesprekken en gesprekspartners kunt beïnvloeden zodat gestelde doelen worden bereikt. Je gaat hiervoor op zoek naar de relatie tussen effectiviteit in gespreksvoering en persoonlijkheidskenmerken en kwaliteiten. Ook worden diverse tools aangereikt die je in gesprekken kunt inzetten om deze doelen te bereiken.

 • Integrale opdracht fase 2 Bedrijfskunde (6 EC)

  Het doel van de opdracht bij fase 2 is dat je bij een vraagstuk of probleem uit de praktijk van jouw opleiding leert om een oplossing voor te stellen. Hiervoor analyseer je het probleem: je brengt de verschillen tussen de huidige situatie en de gewenste situatie in kaart. Je onderzoekt hoe deze beide situaties zich tot elkaar verhouden, waar de verschillen tussen beide zitten, en hoe je de oorzaken en gevolgen in kaart kunt brengen.

 • Praktijkprogramma fase 2 Bedrijfskunde (6 EC)

  In deze professionaliseringsopdracht kijken we met een reflectieopdracht terug op de gerealiseerde doelen van professionaliseringsopdracht 1. Vervolgens kijken we aan de hand van de enkele opdrachten specifiek naar toepassing van de twee modules effectief communiceren & beïnvloeden en gedrag in organisaties naar gedrag in organisaties en naar gedrag en communicatie van jezelf. Tenslotte kijken we vooruit door het stellen van enkele doelen richting jaar 3.

Jaar 3/4

In de derde fase werk je verder aan de ontwikkeling van je adviesvaardigheden en strategische inzichten. In de vierde fase doe je via een stage praktijkervaring op en werk je aan je afstudeerproduct.

Ondersteuning & verbreding
 • Recht voor Bedrijfskundigen (8 EC)

  In deze module verwerf je inzicht in verschillende juridische onderwerpen welke passen bij het brede werkveld van de bedrijfskundige. Hierdoor wordt je je bewust van de juridische consequenties van je eigen handelen en dat van de organisatie. Daarnaast krijg je ook zicht op de mogelijkheden als een klant of andere derde onrechtmatig handelt ten opzichte van de organisatie.

 • Bedrijfskundige strategie (8 EC)

  In deze module relateer je de gevolgen van (technologische) ontwikkelingen uit de omgeving van de organisatie aan een bestaand business model. In deze module verdiep je jouw kennis over strategieën die je kunt toepassen om een bedrijf optimaal te laten presteren.

 • Organisatie en verandering (8 EC)

  In deze module leer je hoe je verschillende veranderingen in bedrijven zo goed mogelijk kan begeleiden. Organisaties hebben tegenwoordig veel te maken met veranderingen, denk aan groeiende afzetmarkten, bedrijven die steeds groter worden, fusies die steeds vaker voorkomen en de toenemende concurrentie.

 • Data Analytics (8 EC)

  In deze module leer je op welke wijze strategische beslissingen genomen kunnen worden op basis van beschikbare data, op welke wijze data geanalyseerd moet worden ten behoeve van klant en bedrijf en hoe data gekoppeld moet worden aan meetbare doelen.

 • Adviesvaardigheden (8 EC)

  In deze module leer je meer over een aantal aspecten waarmee je in de rol van adviseur te maken kunt krijgen. Het adviestraject is een dynamisch proces waarin de adviseur voortdurend zijn positie dient te bepalen in de samenwerking met de belanghebbenden. Als adviseur ben je je bewust van je rol, je expertise en de omgeving waarin je werkt.

 • Onderzoeksvaardigheden (8 EC)

  In deze module ontwikkel je je onderzoekende houding en leer je specifiek hoe je een praktijkgericht onderzoek uitvoert. In kleine overzichtelijke stappen doorloop je het gehele onderzoeksproces, waarbij theoretische uitleg wordt gegeven.

 • Integrale opdracht fase 3 (6 EC)

  In de integrale opdracht van fase 2 heb je een diagnose uitgewerkt aan de hand van een vraagstuk. In die opdracht eindigde je met het benoemen van mogelijke oplossingsalternatieven die verder in kaart gebracht kunnen worden. In de integrale opdracht van fase 3 werk je aan de hand van een analyse de mogelijke oplossingsalternatieven uit en stel je criteria op voor het beslisproces. Op basis hiervan maak je een keuze voor het meest kansrijke oplossingsalternatief.

 • Praktijkprogramma fase 3 Bedrijfskunde (6 EC)

  In fase 3 van het praktijkprogramma kijk je terug op jouw doelen van opdracht 2. In de praktijkopdracht wordt je gevraagd om een businessmodel en de bedrijfsprocessen te analyseren en onderzoek te doen naar verbetervoorstellen. Je reflecteert op een kernopgave die verbonden is aan deze opdracht. Ook kijk je naar de eigen professionalisering door te reflecteren op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je stelt ten slotte aan de hand van de reflectie doelen die je tijdens de stage wilt behalen.

 • Stage (30 EC)
 • Training plan van aanpak deel I & II (2 EC)
 • Afstuderen (28 EC)
Wat leer je tijdens HBO Bedrijfskunde?

Na de erkende opleiding HBO Bedrijfskunde ben je direct inzetbaar in de praktijk. Binnen HBO Bedrijfskunde wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling als manager. Je leert mensen te motiveren en te inspireren. Daarnaast wordt er tijdens HBO Bedrijfskunde gekeken naar de ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie, zoals overheidsmaatregelen, markten, concurrentie, leveranciers, klanten en belangenorganisaties. Kortom, je wordt optimaal voorbereid op de praktijk.

Zo zorgen wij dat jij je diploma haalt

Misschien voelt het starten aan een nieuwe, zelfstandige studie een beetje als een sprong in het diepe. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom doen wij er alles aan om jou te ondersteunen om dat felbegeerde diploma te halen. Ons opleidingsconcept is hier helemaal op afgestemd:

 • In de Startmodule leggen we uit hoe je studeren bij NTI het best kunt aanpakken
 • Bij de uitdagendere vakken krijg je extra online begeleiding door je docent en mentor (de begeleide modules)
 • Een vaste planning bij de uitdagendere vakken biedt jou houvast en een stok achter de deur
 • We vergroten jouw slagingskans door een zorgvuldig afgestemde combinatie van praktijkdagen, zelfstudie met vakliteratuur en een interactieve online leeromgeving

Durf dus die belangrijke stap naar jouw studie te nemen, neem de sprong in het diepe en wij vangen je op!

Een vliegende start dankzij de Startmodule

Studeren kun je leren! Wij vinden het belangrijk dat jij zo efficiënt mogelijk aan de slag gaat met je studie. Zo kun je sneller door je opleiding heen en haal je de beste resultaten. Daarom start iedereen met een Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Hoe werkt FlexibelStuderen® bij NTI: vrije en begeleide modules

Deze opleiding bestaat uit een combinatie van vrije en begeleide modules. Vrije modules kun je volgen wanneer jij wilt en doorloop je in je eigen tempo. Lekker flexibel dus. Begeleide modules zijn ook flexibel, je kunt studeren op jouw moment, bijvoorbeeld thuis op de bank of in het café, maar met extra begeleiding. In deze modules werk je namelijk met een vast startmoment en met deadlines. Ook krijg je extra online begeleiding van jouw docent en mentor. We doen dit omdat deze modules wat uitdagender zijn en om meer interactie vragen. En omdat de docenten jou begeleiden naar een examen of paper. Zo heb je een extra stok achter de deur. Door de combinatie van vrije en begeleide modules krijg je genoeg handvatten om je opleiding succesvol af te ronden, terwijl je je flexibiliteit behoudt.

Vrije modulesBegeleide modules✔ Zelfstandig, bij vragen kun je je docent en mentor benaderen ✔ Met veel actieve begeleiding vanuit de docent en mentor✔ Start het hele jaar door, wanneer jij wilt✔ Starten op een vaste datum in het jaar✔ Geen vaste duur, studeer in je eigen tempo✔ Vaste duur van 10 weken✔ Geen bijeenkomsten✔ Bevatten vaak een bijeenkomst✔ Examen doen/paper inleveren wanneer jij wilt✔ Examen doen/paper inleveren voor de deadline

LINK: Bekijk welke modules vrij en begeleid zijn

Jaar 1

Vrije modules:

 • Procesmanagement
 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Bedrijfskunde in de praktijk
 • Integrale opdracht fase 1
 • Praktijkprogramma fase 1

Begeleide modules:

 • Management en organisatie
 • Marketingmanagement
 • Projectmanagementvaardigheden
Jaar 2

Vrije modules:

 • Financieel management voor managers
 • Integrale opdracht fase 2
 • Praktijkprogramma fase 2

Begeleide modules:

 • Gedrag in organisaties
 • Effectief communiceren en beïnvloeden

Specialisaties

 • Iedere specialisatie bevat één begeleide module. De overige module(s) zijn vrij.
Inclusief 2 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Begeleide modules bevatten vaak een praktijkbijeenkomst. Per studiejaar zijn er 2 begeleide modules met een praktijkbijeenkomst. Docenten uit het veld geven jou in een klas uitleg over de theorie uit de module, op deze manier gaat de lesstof beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden van een bedrijfskundige, zoals:

 • Marketingmanagement
 • Projectmanagementvaardigheden
 • Effectief communiceren en beïnvloeden

Praktijkdagen

Tijdens praktijkdagen krijg je klassikaal les van een deskundige docent met veel ervaring in het werkveld. Je behandelt bijvoorbeeld een casus uit de praktijk, oefent bepaalde vaardigheden in een groepje of houdt een rollenspel. Ter voorbereiding maak je thuis een vooropdracht en na de bijeenkomst begin je aan de eindopdracht. De docent behandelt tijdens de les de theorie die hoort bij de opdrachten.

Je krijgt studiepunten als je aanwezig bent geweest en beide opdrachten hebt afgerond met een voldoende. Een praktijkdag bestaat uit twee blokken van ongeveer 3,5 uur en is meestal zaterdag (overdag), op centrale locaties in Nederland. Via Mijn NTI meld je je hier makkelijk voor aan. Komt een bepaalde dag niet uit? Dan plan je de bijeenkomst gewoon in op een andere datum.

Diploma

Geen gegevens beschikbaar

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 10575,21
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 9575,21
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 10575,21
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 9575,21
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
HBO Bachelor Bedrijfskunde MER’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
HBO Bachelor Bedrijfskunde MERper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER

Dit is je keuze:

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER

HBO Bachelor
E-learning
36maanden
NTI
(-)
€ 9575,21
Originele prijs voor aftrek STAP: € 10575,21
Originele prijs voor aftrek STAP: € 10575,21
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
HBO Bachelor
E-learning
36maanden
NTI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

Opleiding HBO Bedrijfskunde MER studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien je bachelor met een erkend diploma van NTI.

Omschrijving

Door toenemende concurrentie, automatisering en informatietechnologie in het bedrijfsleven en de non-profitsector, is de vraag naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau erg groot. Deze ontwikkelingen vragen om bedrijfskundigen die een integrale aanpak kennen. Word een bedrijfskundige en maak jezelf overal onmisbaar vanwege je bedrijfskundige kennis.

Baanperspectief

Waar kun je aan de slag na HBO Bedrijfskunde?

De opleiding HBO Bedrijfskunde leidt je breed op. Je kunt in verschillende functiecategorieën werken:

 • Adviesfuncties
 • Management functies
 • Leidinggevende- en resultaatgerichte functies
Mogelijke beroepen

De opleiding Bedrijfskunde bereidt je voor op de volgende functies:

 • Medewerker kwaliteitszorg;
 • Hoofd Bedrijfsbureau;
 • Adviseur Personeel en Organisatie;
 • Accountmanager bank- en verzekeringen;
 • Projectleider of teamleider;
 • Procesmanager;
 • Afdelingshoofd, coördinator, teamleider van een MKB bedrijf;
 • Vestigings- of locatiemanager.

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Heb je een ander diploma en twijfel je of dat voldoet? Neem contact op met een studieadviseur voor een gratis studieadviesgesprek.

LINK: Voldoe je niet aan de toelatingseis en ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je de 21+-toets doen. Wie slaagt voor de 21+-toets kan direct starten met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI. Het doel van deze toets is vaststellen of je een goede kans hebt om deze hbo-opleiding succesvol af te ronden. De toets kost € 79,95. Dit bedrag krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets bij ons inschrijft voor een hbo-opleiding. Meer info en aanmelden voor de 21+ toets.

LINK: Heb je een vraag? Een hbo-studieadviseur helpt je graag!

Hogeschool NTI heeft een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

LINK: Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een module, hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Wil je weten of jij in aanmerking komt? Lees hier meer over vrijstellingen.

Programma

return

Stage

Stage tijdens HBO Bedrijfskunde

Tijdens HBO Bedrijfskunde loop je een leuke en leerzame stage. Je kunt bij allerlei soorten bedrijven stage lopen, bijvoorbeeld op de financiële afdeling, de afdeling HRM of de logistieke afdeling. 

Meelopen op financiële afdeling

Meelopen op marketingafdeling

Meelopen op HRM-afdeling

Meelopen op logistieke afdeling

Meelopen op afdeling kwaliteit

- See more at: http://www.stagemax.nl/stage-bedrijfskunde#sthash.gDn3WMkp

Meelopen op financiële afdeling

Meelopen op marketingafdeling

Meelopen op HRM-afdeling

Meelopen op logistieke afdeling

Meelopen op afdeling kwaliteit

- See more at: http://www.stagemax.nl/stage-bedrijfskunde#sthash.gDn3WMkp.dpufStageplaats

Tijdens de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER mag je de stageplaats zelf uitkiezen. Heb je een baan in het vakgebied van je studie? Dan kun je die voordragen als stageplaats. De stageplaats wordt vooraf eerst goedgekeurd en erkend door een vakdeskundige. Hierdoor weet je zeker dat de stageplek aansluit bij jouw opleiding.

Een leuke stageplek vinden via Stage InstituutOm het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van Hogeschool NTI kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Stageduur van HBO Bedrijfskunde

Voor de HBO-opleiding Bedrijfskunde bedraagt de omvang van de stage 840 uur. Je loopt hiervan 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

LINK: Niet in staat om stage te lopen? Ga voor een hbo-programma!

Ben je niet in staat om stage te lopen tijdens de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER, omdat je hier bijvoorbeeld geen tijd voor hebt door je werk? Dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen in plaats van voor de volledige bacheloropleiding. Een hbo-programma is een korte opleiding op hbo-niveau waarbij je geen stage hoeft te lopen.

Diploma uitreiking

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER

De opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER. Je mag je dan Bachelor of Business Administration noemen.

Examens

Tijdens HBO Bachelor Bedrijfskunde MER heb je alle vrijheid om je examens flexibel in te plannen. De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, portfolio-opdrachten en papers. De papers kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Digitale examens kun je op tal van locaties in Nederland doen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde MER. Het merendeel van de examens bij Hogeschool NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Beschrijving

Word een allround bedrijfskundige

Door toenemende concurrentie, automatisering en informatietechnologie in het bedrijfsleven en de non-profitsector, is de vraag naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau erg groot. Deze ontwikkelingen vragen om bedrijfskundigen die een integrale aanpak kennen. Word een bedrijfskundige en maak jezelf overal onmisbaar vanwege je bedrijfskundige kennis.

Wat kun je na HBO Bedrijfskunde?

Wie het getuigschrift HBO Bedrijfskunde op zak heeft, is iemand die bruggen slaat. Je hebt een professionele benadering van bedrijfsprocessen. Als de beste kan jij bedrijfsprocessen analyseren en verbetervoorstellen doen. Je benadert managementvraagstukken vanuit een economische invalshoek. Zo kan je onder andere rapporten opstellen over ICT-mogelijkheden voor klantcommunicatie, marketing en concurrentieanalyse. Je zorgt voor de gegevensverzameling, analyse en de verwerking van de uitkomsten in een adviesrapport. Je kunt na de opleiding HBO Bedrijfskunde vele kanten op. Je kunt onder andere gaan werken als:

 • accountmanager
 • productiemanager 
 • projectleider
 • beleidsmedewerker
FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hier kun je leerstof interactief oefenen, opdrachten maken en bespreken met je medestudenten. Ook krijg je uitleg en feedback van je docent. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Lees meer

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER 6012

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In de eerste fase komen diverse bedrijfskundige kernvakken aan de orde. Daarnaast werk je aan een praktijkprogramma waarin je diverse praktijkopdrachten uitvoert. Ook maak je alvast de keuze voor de specialisatie die je gaat volgen in fase 2.

Hoofdfase
 • Startmodule (introductie) (0 EC)

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd. Uiterlijk een dag na activering van deze module zal de module en informatie met betrekking tot de opleiding ook zichtbaar worden in de online leeromgeving.

 • Management en organisatie (8 EC)

  In deze module krijg je inzicht in het functioneren van een organisatie. Denk aan de strategie, cultuur, structuur, systemen en onderlinge samenhang. Je leert de belangrijkste organisatie- en managementmodellen te gebruiken om de complexe werkelijkheid van organisaties begrijpelijk te maken. Ook besteden we aandacht aan managementvaardigheden.

 • Procesmanagement (8 EC)

  In deze module maak je kennis met procesmanagement: hoe wordt waarde in een organisatie toegevoegd? Je raakt bekend met effectiviteit en efficiency van werken en processen. Je leert hoe je processen kunt beheersen en verbeteren.

 • Marketingmanagement (8 EC)

  In deze module maak je kennis met het vakgebied Marketing. Marketing wordt vaak gezien als een set handige instrumenten om potentiële klanten over te halen een product of dienst af te nemen. In deze module kom je erachter dat marketing iets heel anders inhoudt en dat het zeker niet de bedoeling is om mensen producten te verkopen waar ze geen behoefte aan hebben. Je maakt kennis met product- en preisbeleid, distributie- en promotiebeleid en cross-culterele en internationale marketing.

 • Bedrijfseconomische aspecten (8 EC)

  In deze module maak je kennis met het onderwerp bedrijfseconomie. De belangrijkste (basis)begrippen van de bedrijfseconomie die je kunnen helpen om beter onderbouwde beslissingen te nemen binnen jouw organisatie komen aan bod. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, draait deze module niet alleen om cijfers en berekeningen,maar ook om de theorie erachter. Je raakt bekend met begrippen als kostprijs, vermogensvormen, investeringsvoorstellen en control.

 • Projectmanagementvaardigheden (8 EC)

  In deze module maak je kennis met de achtergronden, de methoden en de technieken die je direct kunt toepassen binnen een projectcontext. Projectmanagement is binnen organisaties in de huidige manier van werken niet meer weg te denken. Tijdens het doorlopen van het leerpad leer je alle fasen die je moet doorlopen voor het succesvol afronden van een project. Ook werk je aan jouw eigen projectplan.

 • Bedrijfskunde in de praktijk (8 EC)

  In deze module leer je hoe je kritisch denkt, redeneert, en argumenteert. Daarnaast leer je in de module hoe je systematisch een vraagstuk oplost met behulp van de cyclus voor praktijkgericht onderzoek. Je leert hoe je een doelstelling en hoofd- en deelvragen opstelt. Ook is er aandacht voor informatievaardigheden: het zoeken en kritisch beoordelen van informatie. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor je afstudeerproduct, maar ook in het dagelijks leven!

 • Integrale opdracht fase 1 (6 EC)

  In deze module werk zet je de eerste stappen voor het schrijven van het afsluitende stuk van de opleiding Bedrijfskunde: jouw afstudeerproduct. Om een goed product te kunnen schrijven, moet je feiten van meningen en observaties kunnen onderscheiden. In deze opdracht ga je aan de slag met het beschrijven van een bedrijfspsoces aan de hand van LEAN-methodiek en het 7W-model.

 • Praktijkprogramma fase 1 Bedrijfskunde (6 EC)

  In deze module vind je de eerste opdracht die jou helpt bij de voorbereiding op de stage in jaar 4. Je interviewt een rolmodel en reflecteert op hoe de sterke en zwakke punten van hem of haar in verhouding staan tot jouw eigen kwaliteiten. Wat kun je van hem of haar leren?

Jaar 2

De tweede fase zoomt in op managementvaardigheden als effectief communiceren en financieel management. Ook ga je aan de slag met de specialisatie Business Management of Organisatiepsychologie.

Specialisatie
 • Specialisatie (24 EC)
 • Financieel management voor managers (8 EC)

  In deze module komtereen verdieping in kostprijs- enwinstbepaling aan de orde. Verder wordt het onderwerp investering en de beoordeling vandezeinvestering behandeld. Een laatsteaspect is het beheersen van de bedrijfsprocessenwaarbij budgettering een bepalend onderwerp is dat indeze module behandeld wordt.

 • Gedrag in organisaties (8 EC)

  Tijdens deze module leer je wat de consequenties zijn van een steeds dynamischer wordende omgeving. Dit betreft niet alleen de markt en de klanten, maar ook de arbeidsmarkt en de maatschappelijke omgeving worden dynamischer en daarmee lastiger op in te spelen. Je verdiept je in thema's als motivatie, binding, leervermogen en duurzame inzetbaarheid.

 • Effectief communiceren en beinvloeden (8 EC)

  In deze module onderzoek je hoe je gesprekken en gesprekspartners kunt beïnvloeden zodat gestelde doelen worden bereikt. Je gaat hiervoor op zoek naar de relatie tussen effectiviteit in gespreksvoering en persoonlijkheidskenmerken en kwaliteiten. Ook worden diverse tools aangereikt die je in gesprekken kunt inzetten om deze doelen te bereiken.

 • Integrale opdracht fase 2 Bedrijfskunde (6 EC)

  Het doel van de opdracht bij fase 2 is dat je bij een vraagstuk of probleem uit de praktijk van jouw opleiding leert om een oplossing voor te stellen. Hiervoor analyseer je het probleem: je brengt de verschillen tussen de huidige situatie en de gewenste situatie in kaart. Je onderzoekt hoe deze beide situaties zich tot elkaar verhouden, waar de verschillen tussen beide zitten, en hoe je de oorzaken en gevolgen in kaart kunt brengen.

 • Praktijkprogramma fase 2 Bedrijfskunde (6 EC)

  In deze professionaliseringsopdracht kijken we met een reflectieopdracht terug op de gerealiseerde doelen van professionaliseringsopdracht 1. Vervolgens kijken we aan de hand van de enkele opdrachten specifiek naar toepassing van de twee modules effectief communiceren & beïnvloeden en gedrag in organisaties naar gedrag in organisaties en naar gedrag en communicatie van jezelf. Tenslotte kijken we vooruit door het stellen van enkele doelen richting jaar 3.

Jaar 3/4

In de derde fase werk je verder aan de ontwikkeling van je adviesvaardigheden en strategische inzichten. In de vierde fase doe je via een stage praktijkervaring op en werk je aan je afstudeerproduct.

Ondersteuning & verbreding
 • Recht voor Bedrijfskundigen (8 EC)

  In deze module verwerf je inzicht in verschillende juridische onderwerpen welke passen bij het brede werkveld van de bedrijfskundige. Hierdoor wordt je je bewust van de juridische consequenties van je eigen handelen en dat van de organisatie. Daarnaast krijg je ook zicht op de mogelijkheden als een klant of andere derde onrechtmatig handelt ten opzichte van de organisatie.

 • Bedrijfskundige strategie (8 EC)

  In deze module relateer je de gevolgen van (technologische) ontwikkelingen uit de omgeving van de organisatie aan een bestaand business model. In deze module verdiep je jouw kennis over strategieën die je kunt toepassen om een bedrijf optimaal te laten presteren.

 • Organisatie en verandering (8 EC)

  In deze module leer je hoe je verschillende veranderingen in bedrijven zo goed mogelijk kan begeleiden. Organisaties hebben tegenwoordig veel te maken met veranderingen, denk aan groeiende afzetmarkten, bedrijven die steeds groter worden, fusies die steeds vaker voorkomen en de toenemende concurrentie.

 • Data Analytics (8 EC)

  In deze module leer je op welke wijze strategische beslissingen genomen kunnen worden op basis van beschikbare data, op welke wijze data geanalyseerd moet worden ten behoeve van klant en bedrijf en hoe data gekoppeld moet worden aan meetbare doelen.

 • Adviesvaardigheden (8 EC)

  In deze module leer je meer over een aantal aspecten waarmee je in de rol van adviseur te maken kunt krijgen. Het adviestraject is een dynamisch proces waarin de adviseur voortdurend zijn positie dient te bepalen in de samenwerking met de belanghebbenden. Als adviseur ben je je bewust van je rol, je expertise en de omgeving waarin je werkt.

 • Onderzoeksvaardigheden (8 EC)

  In deze module ontwikkel je je onderzoekende houding en leer je specifiek hoe je een praktijkgericht onderzoek uitvoert. In kleine overzichtelijke stappen doorloop je het gehele onderzoeksproces, waarbij theoretische uitleg wordt gegeven.

 • Integrale opdracht fase 3 (6 EC)

  In de integrale opdracht van fase 2 heb je een diagnose uitgewerkt aan de hand van een vraagstuk. In die opdracht eindigde je met het benoemen van mogelijke oplossingsalternatieven die verder in kaart gebracht kunnen worden. In de integrale opdracht van fase 3 werk je aan de hand van een analyse de mogelijke oplossingsalternatieven uit en stel je criteria op voor het beslisproces. Op basis hiervan maak je een keuze voor het meest kansrijke oplossingsalternatief.

 • Praktijkprogramma fase 3 Bedrijfskunde (6 EC)

  In fase 3 van het praktijkprogramma kijk je terug op jouw doelen van opdracht 2. In de praktijkopdracht wordt je gevraagd om een businessmodel en de bedrijfsprocessen te analyseren en onderzoek te doen naar verbetervoorstellen. Je reflecteert op een kernopgave die verbonden is aan deze opdracht. Ook kijk je naar de eigen professionalisering door te reflecteren op jouw persoonlijke ontwikkeling. Je stelt ten slotte aan de hand van de reflectie doelen die je tijdens de stage wilt behalen.

 • Stage (30 EC)
 • Training plan van aanpak deel I & II (2 EC)
 • Afstuderen (28 EC)
Wat leer je tijdens HBO Bedrijfskunde?

Na de erkende opleiding HBO Bedrijfskunde ben je direct inzetbaar in de praktijk. Binnen HBO Bedrijfskunde wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling als manager. Je leert mensen te motiveren en te inspireren. Daarnaast wordt er tijdens HBO Bedrijfskunde gekeken naar de ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie, zoals overheidsmaatregelen, markten, concurrentie, leveranciers, klanten en belangenorganisaties. Kortom, je wordt optimaal voorbereid op de praktijk.

Zo zorgen wij dat jij je diploma haalt

Misschien voelt het starten aan een nieuwe, zelfstandige studie een beetje als een sprong in het diepe. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom doen wij er alles aan om jou te ondersteunen om dat felbegeerde diploma te halen. Ons opleidingsconcept is hier helemaal op afgestemd:

 • In de Startmodule leggen we uit hoe je studeren bij NTI het best kunt aanpakken
 • Bij de uitdagendere vakken krijg je extra online begeleiding door je docent en mentor (de begeleide modules)
 • Een vaste planning bij de uitdagendere vakken biedt jou houvast en een stok achter de deur
 • We vergroten jouw slagingskans door een zorgvuldig afgestemde combinatie van praktijkdagen, zelfstudie met vakliteratuur en een interactieve online leeromgeving

Durf dus die belangrijke stap naar jouw studie te nemen, neem de sprong in het diepe en wij vangen je op!

Een vliegende start dankzij de Startmodule

Studeren kun je leren! Wij vinden het belangrijk dat jij zo efficiënt mogelijk aan de slag gaat met je studie. Zo kun je sneller door je opleiding heen en haal je de beste resultaten. Daarom start iedereen met een Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Hoe werkt FlexibelStuderen® bij NTI: vrije en begeleide modules

Deze opleiding bestaat uit een combinatie van vrije en begeleide modules. Vrije modules kun je volgen wanneer jij wilt en doorloop je in je eigen tempo. Lekker flexibel dus. Begeleide modules zijn ook flexibel, je kunt studeren op jouw moment, bijvoorbeeld thuis op de bank of in het café, maar met extra begeleiding. In deze modules werk je namelijk met een vast startmoment en met deadlines. Ook krijg je extra online begeleiding van jouw docent en mentor. We doen dit omdat deze modules wat uitdagender zijn en om meer interactie vragen. En omdat de docenten jou begeleiden naar een examen of paper. Zo heb je een extra stok achter de deur. Door de combinatie van vrije en begeleide modules krijg je genoeg handvatten om je opleiding succesvol af te ronden, terwijl je je flexibiliteit behoudt.

Vrije modulesBegeleide modules✔ Zelfstandig, bij vragen kun je je docent en mentor benaderen ✔ Met veel actieve begeleiding vanuit de docent en mentor✔ Start het hele jaar door, wanneer jij wilt✔ Starten op een vaste datum in het jaar✔ Geen vaste duur, studeer in je eigen tempo✔ Vaste duur van 10 weken✔ Geen bijeenkomsten✔ Bevatten vaak een bijeenkomst✔ Examen doen/paper inleveren wanneer jij wilt✔ Examen doen/paper inleveren voor de deadline

LINK: Bekijk welke modules vrij en begeleid zijn

Jaar 1

Vrije modules:

 • Procesmanagement
 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Bedrijfskunde in de praktijk
 • Integrale opdracht fase 1
 • Praktijkprogramma fase 1

Begeleide modules:

 • Management en organisatie
 • Marketingmanagement
 • Projectmanagementvaardigheden
Jaar 2

Vrije modules:

 • Financieel management voor managers
 • Integrale opdracht fase 2
 • Praktijkprogramma fase 2

Begeleide modules:

 • Gedrag in organisaties
 • Effectief communiceren en beïnvloeden

Specialisaties

 • Iedere specialisatie bevat één begeleide module. De overige module(s) zijn vrij.
Inclusief 2 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Begeleide modules bevatten vaak een praktijkbijeenkomst. Per studiejaar zijn er 2 begeleide modules met een praktijkbijeenkomst. Docenten uit het veld geven jou in een klas uitleg over de theorie uit de module, op deze manier gaat de lesstof beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden van een bedrijfskundige, zoals:

 • Marketingmanagement
 • Projectmanagementvaardigheden
 • Effectief communiceren en beïnvloeden

Praktijkdagen

Tijdens praktijkdagen krijg je klassikaal les van een deskundige docent met veel ervaring in het werkveld. Je behandelt bijvoorbeeld een casus uit de praktijk, oefent bepaalde vaardigheden in een groepje of houdt een rollenspel. Ter voorbereiding maak je thuis een vooropdracht en na de bijeenkomst begin je aan de eindopdracht. De docent behandelt tijdens de les de theorie die hoort bij de opdrachten.

Je krijgt studiepunten als je aanwezig bent geweest en beide opdrachten hebt afgerond met een voldoende. Een praktijkdag bestaat uit twee blokken van ongeveer 3,5 uur en is meestal zaterdag (overdag), op centrale locaties in Nederland. Via Mijn NTI meld je je hier makkelijk voor aan. Komt een bepaalde dag niet uit? Dan plan je de bijeenkomst gewoon in op een andere datum.

Diploma

return

Geen gegevens beschikbaar

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 10575,21
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 9575,21

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.