Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

Kort MBO Basiszorg verlenen

MBO
E-learning
6maanden
LOI
(-)
€ 153,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 1153,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 1153,00
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
MBO
E-learning
6maanden
LOI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

In dit korte MBO-programma leer je basiszorg verlenen en de belangrijkste verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Schrijf je nu in!

Omschrijving

Zorg verlenen is een verantwoordelijke en dankbare taak. Wil jij in je werk basiszorg kunnen verlenen? Of overweeg je de opleiding MBO Verzorgende IG te gaan volgen, maar vind je de stap naar een volledige MBO-opleiding nog te groot? Dan is de opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen een goede keuze!Deze praktijkgerichte opleiding behandelt alle stappen van zorg en begeleiding. Van het monitoren van een patiënt tot het verlenen van palliatieve zorg. Ook leer je de belangrijkste verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals wondverzorging of het toedienen van medicijnen.Deze korte opleiding besteedt veel aandacht aan je vaardigheden. Zo volg je maar liefst zes praktijkdagen waar je je vaardigheden oefent onder begeleiding van een ervaren docent.

In het kort

Zorg verlenen is een verantwoordelijke en dankbare taak. Wil jij in je werk basiszorg kunnen verlenen? Of overweeg je de opleiding MBO Verzorgende IG te gaan volgen, maar vind je de stap naar een volledige MBO-opleiding nog te groot? Dan is de opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen een goede keuze!

Deze praktijkgerichte opleiding behandelt alle stappen van zorg en begeleiding. Van het monitoren van een patiënt tot het verlenen van palliatieve zorg. Ook leer je de belangrijkste verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals wondverzorging of het toedienen van medicijnen.

Deze korte opleiding besteedt veel aandacht aan je vaardigheden. Zo volg je maar liefst zes praktijkdagen waar je je vaardigheden oefent onder begeleiding van een ervaren docent.

Daarom kies je voor de opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen
 • Volg verschillende modules uit een erkende MBO-opleiding.
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief lesmateriaal en zes praktijkdagen.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Goed te combineren met een baan en een druk leven.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Doelgroep en toelating

De opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen is bestemd voor iedereen die een functie als verzorgende overweegt, maar nog geen volledige MBO-opleiding kan of wil volgen of nog geen stage kan lopen. De opleiding is ook een goede keuze als je wilt kennismaken met de werkzaamheden van een verzorgende.

Na afronding van deze opleiding kun je met vrijstellingen voor de gelijknamige modules doorstromen naar de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG. Wel moet je dan aan de vooropleidingseisen voldoen.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Programma

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 155,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 49,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

We gaan ervan uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software, zoals Word. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Examengeld: 6 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

De opleiding

De opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen bestaat uit twee modules:

Zorg en begeleiding

In deze module leer je een patiënt begeleiden en basiszorg verlenen. Alle stappen die daarbij horen, komen aan de orde. Je leert je patiënt observeren en monitoren en eventuele problemen signaleren. Ook leer je klinisch redeneren en werken met een zorgplan. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke verzorging, opname van voeding en vocht, mobiliteit, het waak- en slaapritme en voor vitale functies. Tot slot gaat de module in op het verlenen van palliatieve en terminale zorg.

Verpleegtechnische vaardigheden

Deze module leert de meest voorkomende verpleegtechnische handelingen uitvoeren, waaronder de voorbehouden-risicovolle behandelingen vanuit de Wet BIG. Bij alles wat je doet, houd je natuurlijk rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager.

Je leert bijvoorbeeld medicijnen checken en toedienen, zwachteltechnieken toepassen, rode en gele wonden verzorgen, monsters verzamelen, injecteren en een insulinepen hanteren. Ook leer je EHBO verlenen en reanimeren.

Naast de vaste handelingen, kies je in deze module vier verpleegtechnische handelingen die je wilt leren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stomaverzorging, het katheteriseren van de blaas bij mannen of vrouwen, het verzorgen van zwarte wonden of het toedienen van sondevoeding.

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 1153,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 153,00
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 1153,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 153,00
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
Kort MBO Basiszorg verlenen’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
Kort MBO Basiszorg verlenenper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

Kort MBO Basiszorg verlenen

Dit is je keuze:

Kort MBO Basiszorg verlenen

MBO
E-learning
6maanden
LOI
(-)
€ 153,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 1153,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 1153,00
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
MBO
E-learning
6maanden
LOI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

In dit korte MBO-programma leer je basiszorg verlenen en de belangrijkste verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Schrijf je nu in!

Omschrijving

Zorg verlenen is een verantwoordelijke en dankbare taak. Wil jij in je werk basiszorg kunnen verlenen? Of overweeg je de opleiding MBO Verzorgende IG te gaan volgen, maar vind je de stap naar een volledige MBO-opleiding nog te groot? Dan is de opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen een goede keuze!Deze praktijkgerichte opleiding behandelt alle stappen van zorg en begeleiding. Van het monitoren van een patiënt tot het verlenen van palliatieve zorg. Ook leer je de belangrijkste verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals wondverzorging of het toedienen van medicijnen.Deze korte opleiding besteedt veel aandacht aan je vaardigheden. Zo volg je maar liefst zes praktijkdagen waar je je vaardigheden oefent onder begeleiding van een ervaren docent.

In het kort

Zorg verlenen is een verantwoordelijke en dankbare taak. Wil jij in je werk basiszorg kunnen verlenen? Of overweeg je de opleiding MBO Verzorgende IG te gaan volgen, maar vind je de stap naar een volledige MBO-opleiding nog te groot? Dan is de opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen een goede keuze!

Deze praktijkgerichte opleiding behandelt alle stappen van zorg en begeleiding. Van het monitoren van een patiënt tot het verlenen van palliatieve zorg. Ook leer je de belangrijkste verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals wondverzorging of het toedienen van medicijnen.

Deze korte opleiding besteedt veel aandacht aan je vaardigheden. Zo volg je maar liefst zes praktijkdagen waar je je vaardigheden oefent onder begeleiding van een ervaren docent.

Daarom kies je voor de opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen
 • Volg verschillende modules uit een erkende MBO-opleiding.
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief lesmateriaal en zes praktijkdagen.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Goed te combineren met een baan en een druk leven.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Doelgroep en toelating

De opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen is bestemd voor iedereen die een functie als verzorgende overweegt, maar nog geen volledige MBO-opleiding kan of wil volgen of nog geen stage kan lopen. De opleiding is ook een goede keuze als je wilt kennismaken met de werkzaamheden van een verzorgende.

Na afronding van deze opleiding kun je met vrijstellingen voor de gelijknamige modules doorstromen naar de volledige MBO-opleiding Verzorgende IG. Wel moet je dan aan de vooropleidingseisen voldoen.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Programma

return

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 155,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 49,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

We gaan ervan uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software, zoals Word. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Examengeld: 6 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

De opleiding

De opleiding Kort MBO Basiszorg verlenen bestaat uit twee modules:

Zorg en begeleiding

In deze module leer je een patiënt begeleiden en basiszorg verlenen. Alle stappen die daarbij horen, komen aan de orde. Je leert je patiënt observeren en monitoren en eventuele problemen signaleren. Ook leer je klinisch redeneren en werken met een zorgplan. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke verzorging, opname van voeding en vocht, mobiliteit, het waak- en slaapritme en voor vitale functies. Tot slot gaat de module in op het verlenen van palliatieve en terminale zorg.

Verpleegtechnische vaardigheden

Deze module leert de meest voorkomende verpleegtechnische handelingen uitvoeren, waaronder de voorbehouden-risicovolle behandelingen vanuit de Wet BIG. Bij alles wat je doet, houd je natuurlijk rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de zorgvrager.

Je leert bijvoorbeeld medicijnen checken en toedienen, zwachteltechnieken toepassen, rode en gele wonden verzorgen, monsters verzamelen, injecteren en een insulinepen hanteren. Ook leer je EHBO verlenen en reanimeren.

Naast de vaste handelingen, kies je in deze module vier verpleegtechnische handelingen die je wilt leren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stomaverzorging, het katheteriseren van de blaas bij mannen of vrouwen, het verzorgen van zwarte wonden of het toedienen van sondevoeding.

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 1153,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 153,00

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.