Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

HBO-programma Transculturele psychologie

Overig
E-learning
2maanden
LOI
(-)
€ 0,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 911,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 911,00
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
2maanden
LOI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

Het korte HBO-programma Transculturele psychologie omvat diverse modules uit de bachelor Toegepaste psychologie. Studeer naar keuze thuis of klassikaal.

Omschrijving

Wat zijn de effecten van culturele kenmerken bij jezelf, anderen en de samenleving? Wat zijn de effecten op gedrag, emotie, opvoeding, intelligentie en psychische gezondheid? Tijdens het korte HBO-programma Transculturele psychologie krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, maar word je je ook echt bewust van de culturele diversiteit.Je leert aan de hand van het ontwikkelde cross-culturele kritisch denken de invloed van verschillende culturen op jezelf, cliënten en de omgeving herkennen en benoemen. Ook doe je de kennis op die nodig is om in de beroepspraktijk goed om te kunnen gaan met sociale en culturele verschillen en leer je inspelen op relevante verschillen tussen (groepen) mensen.Wil je na deze opleiding verder leren? Je kunt het behaalde diploma bij doorstroming naar de bachelor vaak inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

In het kort

Wat zijn de effecten van culturele kenmerken bij jezelf, anderen en de samenleving? Wat zijn de effecten op gedrag, emotie, opvoeding, intelligentie en psychische gezondheid? Tijdens het korte HBO-programma Transculturele psychologie krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, maar word je je ook echt bewust van de culturele diversiteit.

Je leert aan de hand van het ontwikkelde cross-culturele kritisch denken de invloed van verschillende culturen op jezelf, cliënten en de omgeving herkennen en benoemen. Ook doe je de kennis op die nodig is om in de beroepspraktijk goed om te kunnen gaan met sociale en culturele verschillen en leer je inspelen op relevante verschillen tussen (groepen) mensen.

Daarom kies je voor het HBO-programma Transculturele psychologie
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding Toegepaste psychologie.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Transculturele psychologie is bestemd voor iedereen die graag met mensen werkt en een uitdagende functie in de psychologische hulpverlening ambieert, bijvoorbeeld als gedragsbeoordelaar, psychologisch hulpverlener of werving- en selectiemedewerker. Daarnaast is deze opleiding ook geschikt voor hulpverleners die werkzaam zijn in de GGZ en te maken hebben met personen met een diverse culturele achtergrond en bijkomende transculturele behandelaspecten.

Toegepast psychologen werken in veel verschillende werkvelden en beroepsrollen. Ze worden gewaardeerd om hun grote kennis van de psychologie en de combinatie van een onderzoekende en analytische werkwijze met een oplossingsgerichte aanpak. Toegepast psychologen kunnen bijvoorbeeld aan de slag als gedragsbeoordelaar, -adviseur, -trainer of -begeleider, maar ook als assessor, psychologisch hulpverlener, voorlichter of werving- en selectiemedewerker.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst.

Programma

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 359,00 Collegegeld klassikaal : 2 x € 389,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 59,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

De opleiding

Tijdens het korte HBO-programma Transculturele psychologie leer je de invloed van verschillende culturen op jezelf, de cliënt en de omgeving herkennen en benoemen. Daarnaast krijg je o.a. kennis over de invloed van culturele verschillen op intelligentie, emoties, opvoeding en samenleving en de methoden om dit te voorkomen.

Verder verwerf je theoretische kennis om in de beroepspraktijk goed om te kunnen gaan met sociale en culturele verschillen en leer je inspelen op relevante verschillen tussen (groepen) mensen. Je leert gedrag te beoordelen en te beïnvloeden vanuit een multicultureel perspectief, waarbij een eerste aanzet wordt gegeven tot reflectie op het eigen gedrag in relatie tot de cliënt en zo professioneel werken te bewerkstelligen.

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 911,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 0,00
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 911,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 0,00
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
HBO-programma Transculturele psychologie’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
HBO-programma Transculturele psychologieper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

HBO-programma Transculturele psychologie

Dit is je keuze:

HBO-programma Transculturele psychologie

Overig
E-learning
2maanden
LOI
(-)
€ 0,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 911,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 911,00
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
Overig
E-learning
2maanden
LOI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

Het korte HBO-programma Transculturele psychologie omvat diverse modules uit de bachelor Toegepaste psychologie. Studeer naar keuze thuis of klassikaal.

Omschrijving

Wat zijn de effecten van culturele kenmerken bij jezelf, anderen en de samenleving? Wat zijn de effecten op gedrag, emotie, opvoeding, intelligentie en psychische gezondheid? Tijdens het korte HBO-programma Transculturele psychologie krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, maar word je je ook echt bewust van de culturele diversiteit.Je leert aan de hand van het ontwikkelde cross-culturele kritisch denken de invloed van verschillende culturen op jezelf, cliënten en de omgeving herkennen en benoemen. Ook doe je de kennis op die nodig is om in de beroepspraktijk goed om te kunnen gaan met sociale en culturele verschillen en leer je inspelen op relevante verschillen tussen (groepen) mensen.Wil je na deze opleiding verder leren? Je kunt het behaalde diploma bij doorstroming naar de bachelor vaak inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

In het kort

Wat zijn de effecten van culturele kenmerken bij jezelf, anderen en de samenleving? Wat zijn de effecten op gedrag, emotie, opvoeding, intelligentie en psychische gezondheid? Tijdens het korte HBO-programma Transculturele psychologie krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, maar word je je ook echt bewust van de culturele diversiteit.

Je leert aan de hand van het ontwikkelde cross-culturele kritisch denken de invloed van verschillende culturen op jezelf, cliënten en de omgeving herkennen en benoemen. Ook doe je de kennis op die nodig is om in de beroepspraktijk goed om te kunnen gaan met sociale en culturele verschillen en leer je inspelen op relevante verschillen tussen (groepen) mensen.

Daarom kies je voor het HBO-programma Transculturele psychologie
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding Toegepaste psychologie.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Transculturele psychologie is bestemd voor iedereen die graag met mensen werkt en een uitdagende functie in de psychologische hulpverlening ambieert, bijvoorbeeld als gedragsbeoordelaar, psychologisch hulpverlener of werving- en selectiemedewerker. Daarnaast is deze opleiding ook geschikt voor hulpverleners die werkzaam zijn in de GGZ en te maken hebben met personen met een diverse culturele achtergrond en bijkomende transculturele behandelaspecten.

Toegepast psychologen werken in veel verschillende werkvelden en beroepsrollen. Ze worden gewaardeerd om hun grote kennis van de psychologie en de combinatie van een onderzoekende en analytische werkwijze met een oplossingsgerichte aanpak. Toegepast psychologen kunnen bijvoorbeeld aan de slag als gedragsbeoordelaar, -adviseur, -trainer of -begeleider, maar ook als assessor, psychologisch hulpverlener, voorlichter of werving- en selectiemedewerker.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst.

Programma

return

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 359,00 Collegegeld klassikaal : 2 x € 389,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 59,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

De opleiding

Tijdens het korte HBO-programma Transculturele psychologie leer je de invloed van verschillende culturen op jezelf, de cliënt en de omgeving herkennen en benoemen. Daarnaast krijg je o.a. kennis over de invloed van culturele verschillen op intelligentie, emoties, opvoeding en samenleving en de methoden om dit te voorkomen.

Verder verwerf je theoretische kennis om in de beroepspraktijk goed om te kunnen gaan met sociale en culturele verschillen en leer je inspelen op relevante verschillen tussen (groepen) mensen. Je leert gedrag te beoordelen en te beïnvloeden vanuit een multicultureel perspectief, waarbij een eerste aanzet wordt gegeven tot reflectie op het eigen gedrag in relatie tot de cliënt en zo professioneel werken te bewerkstelligen.

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 911,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 0,00

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.