Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Dit is je keuze:

HBO-programma Cybercrime

E-learning
2maanden
LOI
(-)
€ 0,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 991,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 991,00
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
E-learning
2maanden
LOI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
icon
return

Terug

close

Algemeen

Introductie

Kies nu voor het HBO-programma Cybercrime en doe in korte tijd actuele, waardevolle en direct toepasbare kennis op over een dit onderwerp.

Omschrijving

Overheden en bedrijven staan dagelijks bloot aan risico’s op het gebied van cybercrime. Regelmatig horen we in het nieuws over bijvoorbeeld gevallen van bedrijfsspionage of afpersing door hackers die met ransomware computersystemen vergrendelen. Hierdoor kunnen vitale bedrijfsprocessen niet meer optimaal werken of zelfs volledig stil komen te liggen. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Desondanks nemen overheden en bedrijven nog niet altijd de noodzakelijk maatregelen om zich voldoende te beschermen tegen cybercrime.Kennis van het actuele onderwerp cybercrime is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. In deze praktijkgerichte opleiding doe je in korte tijd onder meer kennis op van cybercriminaliteit en de invloed hiervan op de maatschappij. Daarnaast komt wetgeving op het gebied van cybercriminaliteit komt aan bod. Ook leer je cybersecurityrisico’s analyseren op basis van ISO/IEC 27001/27002 (ISFS) en krijg je inzicht in informatiebeveiliging.

In het kort

Overheden en bedrijven staan dagelijks bloot aan risico’s op het gebied van cybercrime. Regelmatig horen we in het nieuws over bijvoorbeeld gevallen van bedrijfsspionage of afpersing door hackers die met ransomware computersystemen vergrendelen. Hierdoor kunnen vitale bedrijfsprocessen niet meer optimaal werken of zelfs volledig stil komen te liggen. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn, van imagoschade tot een flink verlies van omzet. Desondanks nemen overheden en bedrijven nog niet altijd de noodzakelijke maatregelen om zich voldoende te beschermen tegen cybercrime.

Kennis van cybercrime is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. In dit praktijkgerichte HBO-programma doe je in korte tijd onder meer kennis op van cybercriminaliteit en de invloed hiervan op de maatschappij. Daarnaast komt wetgeving op het gebied van cybercriminaliteit aan bod. Ook leer je cybersecurityrisico’s analyseren op basis van ISO/IEC 27001/27002 (ISFS) en krijg je inzicht in informatiebeveiliging.

Daarom kies je voor het HBO-programma Cybercrime
 • In korte tijd aantoonbare kennis van cybercrime op HBO-niveau.
 • Nu starten = binnen 2 maanden een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelors Security management en Bedrijfskunde informatica

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode en begeleiding

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Cybercrime is een aanrader voor iedereen die werkzaam is bij de (semi)overheid of een bedrijf en zich bezighoudt met secrurity en cybersecurity of dit wil gaan doen in zijn of haar functie. Op HBO-niveau doe je actuele en praktische kennis op over dit onderwerp. Het korte HBO-programma Cybercrime is zeer geschikt voor professionals die werkzaam zijn op het terrein van security, beveiliging en rechtswetenschappen die hun kennis over cybercrime willen verbreden of verdiepen. Ook voor wie (nog) niet werkzaam is op dit terrein, maar wel een functie in deze richting ambieert, is deze opleiding een aanrader.

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Programma

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 359,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 99,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

De opleiding

Het korte HBO-programma Cybercrime bestaat uit twee modules. Hiermee doe je in korte tijd actuele en brede kennis op die je in de praktijk direct kunt toepassen om het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt beter te beschermen tegen cybercrime.

Cybersecurity

De module Cybersecurity behandelt de basisprincipes van cybersecurity. Je leert risico’s op het gebied van cybersecurity te analyseren op basis van de code voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27002. Je leert ook op basis hiervan aanbevelingen doen om deze risico’s te verkleinen. Je doet kennis op van de basisbegrippen en -principes van informatiebeveiliging en krijgt inzicht in de onderlinge samenhang. Ook word je je bewust van de kwetsbaarheid van informatie en maak je kennis met maatregelen om informatie te beschermen.

IT-criminaliteit en -security

In deze module raak je bekend met de definitie cybercriminaliteit en de invloed hiervan op de maatschappij. Ook leer je de relevante cybercriminaliteitswetgeving die tijdig inspeelt op ICT-ontwikkelingen. Verder komt aan bod wat de betekenis van cybersecurity is en hoe hier mee om te gaan binnen organisaties.

Diploma

Certificaat

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 991,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 0,00
back Terug
close

Kies je startdatum:

Kostenoverzicht

Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 991,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 0,00
return

Terug

Download PDF

close
close
pdf

Ja, stuur mij een PDF

Stuur mij een PDF

Ontvang eenmalig een pdf per e-mail met de actuele opleidingsinformatie van
HBO-programma Cybercrime’.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd
close Terug Filter startdata close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

return

Terug

close
close
close

Sla je favoriet op

Ontvang eenmalig een e-mail met de link naar de opleidingsinformatie van
HBO-programma Cybercrimeper e-mail.

Vul hier je voor- en achternaam in

Vul hier je e-mailadres in

De e-mail is geregistreerd

STAP-budget

Waarom je er snel bij moet zijn

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop telkens een deel van het STAP-budget vrijkomt. Er is per tijdvak ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op!

Dit is je keuze:

HBO-programma Cybercrime

Dit is je keuze:

HBO-programma Cybercrime

E-learning
2maanden
LOI
(-)
€ 0,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 991,00
Originele prijs voor aftrek STAP: € 991,00
Algemeen
Programma
Diploma
Kostenoverzicht
E-learning
2maanden
LOI
sra-like
Deze keuze bewaren? Klik op het hartje!
Filter startdata
close

Filter startdata op:

Leslocatie

Maand:

Algemeen

return

Introductie

Kies nu voor het HBO-programma Cybercrime en doe in korte tijd actuele, waardevolle en direct toepasbare kennis op over een dit onderwerp.

Omschrijving

Overheden en bedrijven staan dagelijks bloot aan risico’s op het gebied van cybercrime. Regelmatig horen we in het nieuws over bijvoorbeeld gevallen van bedrijfsspionage of afpersing door hackers die met ransomware computersystemen vergrendelen. Hierdoor kunnen vitale bedrijfsprocessen niet meer optimaal werken of zelfs volledig stil komen te liggen. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Desondanks nemen overheden en bedrijven nog niet altijd de noodzakelijk maatregelen om zich voldoende te beschermen tegen cybercrime.Kennis van het actuele onderwerp cybercrime is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. In deze praktijkgerichte opleiding doe je in korte tijd onder meer kennis op van cybercriminaliteit en de invloed hiervan op de maatschappij. Daarnaast komt wetgeving op het gebied van cybercriminaliteit komt aan bod. Ook leer je cybersecurityrisico’s analyseren op basis van ISO/IEC 27001/27002 (ISFS) en krijg je inzicht in informatiebeveiliging.

In het kort

Overheden en bedrijven staan dagelijks bloot aan risico’s op het gebied van cybercrime. Regelmatig horen we in het nieuws over bijvoorbeeld gevallen van bedrijfsspionage of afpersing door hackers die met ransomware computersystemen vergrendelen. Hierdoor kunnen vitale bedrijfsprocessen niet meer optimaal werken of zelfs volledig stil komen te liggen. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn, van imagoschade tot een flink verlies van omzet. Desondanks nemen overheden en bedrijven nog niet altijd de noodzakelijke maatregelen om zich voldoende te beschermen tegen cybercrime.

Kennis van cybercrime is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. In dit praktijkgerichte HBO-programma doe je in korte tijd onder meer kennis op van cybercriminaliteit en de invloed hiervan op de maatschappij. Daarnaast komt wetgeving op het gebied van cybercriminaliteit aan bod. Ook leer je cybersecurityrisico’s analyseren op basis van ISO/IEC 27001/27002 (ISFS) en krijg je inzicht in informatiebeveiliging.

Daarom kies je voor het HBO-programma Cybercrime
 • In korte tijd aantoonbare kennis van cybercrime op HBO-niveau.
 • Nu starten = binnen 2 maanden een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelors Security management en Bedrijfskunde informatica

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode en begeleiding

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Cybercrime is een aanrader voor iedereen die werkzaam is bij de (semi)overheid of een bedrijf en zich bezighoudt met secrurity en cybersecurity of dit wil gaan doen in zijn of haar functie. Op HBO-niveau doe je actuele en praktische kennis op over dit onderwerp. Het korte HBO-programma Cybercrime is zeer geschikt voor professionals die werkzaam zijn op het terrein van security, beveiliging en rechtswetenschappen die hun kennis over cybercrime willen verbreden of verdiepen. Ook voor wie (nog) niet werkzaam is op dit terrein, maar wel een functie in deze richting ambieert, is deze opleiding een aanrader.

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Programma

return

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 359,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 99,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

De opleiding

Het korte HBO-programma Cybercrime bestaat uit twee modules. Hiermee doe je in korte tijd actuele en brede kennis op die je in de praktijk direct kunt toepassen om het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt beter te beschermen tegen cybercrime.

Cybersecurity

De module Cybersecurity behandelt de basisprincipes van cybersecurity. Je leert risico’s op het gebied van cybersecurity te analyseren op basis van de code voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27002. Je leert ook op basis hiervan aanbevelingen doen om deze risico’s te verkleinen. Je doet kennis op van de basisbegrippen en -principes van informatiebeveiliging en krijgt inzicht in de onderlinge samenhang. Ook word je je bewust van de kwetsbaarheid van informatie en maak je kennis met maatregelen om informatie te beschermen.

IT-criminaliteit en -security

In deze module raak je bekend met de definitie cybercriminaliteit en de invloed hiervan op de maatschappij. Ook leer je de relevante cybercriminaliteitswetgeving die tijdig inspeelt op ICT-ontwikkelingen. Verder komt aan bod wat de betekenis van cybersecurity is en hoe hier mee om te gaan binnen organisaties.

Diploma

return

Certificaat

Kostenoverzicht

return
Prijs incl. BTW, voor aftrek STAP-budget € 991,00
Prijs incl. BTW, na aftrek STAP-budget € 0,00

Heb je vragen over deze scholing met STAP-budget?

Mail met stapcoach@opleiding.nl of bekijk onze veelgestelde vragen.