Ja, stuur me STAP-alerts

Ontvang nieuws over STAP en de STAP-aanvraag mogelijkheden per e-mail. Afmelden kan altijd, met één klik.

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
Ontvang berichten en het laatste nieuws over STAP per e-mail

Kies NU je opleiding en
vraag je STAP-budget aan

Kies NU je opleiding en vraag je STAP-budget aan

hand hair body
hand hair body

€ 1000,- subsidie voor
scholing en ontwikkeling
elfin

Een opleiding volgen om jezelf te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Met STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie) wordt dat een stuk makkelijker! Dit is een subsidie van maximaal € 1000,- die werkenden en werkzoekenden kunnen aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Mis geen STAP-moment. Schrijf je in voor STAP-alerts

Schrijf je in voor STAP-alerts:
the is green check
Loop de € 1000,- STAP-subsidie niet mis door de extra alerts
the is green check
Iedere week STAP nieuws en belangrijke informatie, direct in je mailbox
the is green check
Gratis zonder verplichting, afmelden in een klik kan altijd

Ja, stuur mij STAP-alerts:

Ja, stuur me STAP-alerts

Oeps. Vul een juiste naam in

Oeps. Vul een juist e-mailadres in

Dit e-mailadres is al geregistreerd
*Afmelden kan altijd, met één klik.

Opleiders met STAP-budget

STAP-budget in één minuut

Wat is STAP?

Blogartikelen

Leven lang leren
5 tips voor het volgen van een studie naast je baan

Het volgen van een opleiding naast je werk kan een behoorlijke uitdaging zijn. Toch kan het wel grote voordelen hebben voor zowel je carrière als je persoonlijke ontwikkeling. Denk aan nieuwe groeimogelijkheden binnen je loopbaan, maar ook aan een toename van zelfvertrouwen op de werkvloer.

 

Voordat je als werkende aan een opleiding begint, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we aantal tips voor je op een rij om te zorgen dat jij met succes een opleiding naast je werk kunt volgen.

>> Lees meer
Studiekosten
STAP alleen nog verkrijgbaar voor OCW-erkende opleidingen

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest omtrent STAP. Het is al even duidelijk dat de STAP-subsidie per 2024 niet meer beschikbaar gesteld wordt door de overheid. Het betekent dat ons nog twee tijdvakken resten in september en november. Daarbovenop kwam onlangs het bericht dat STAP gerichter ingezet gaat worden voor scholing die daadwerkelijk opleidt voor de arbeidsmarkt. Het gevolg is dat uitsluitend OCW-erkende opleidingen nog in aanmerking komen voor STAP.


We vinden het nog steeds erg jammer dat STAP na dit jaar ophoudt te bestaan. Toch hopen we dat we met z’n allen waardig afscheid kunnen nemen als straks het laatste STAP-tijdvak sluit in november. En uiteraard moedigen we de wens om subsidies voor leren en ontwikkelen beschikbaar te blijven stellen ontzettend aan.

>> Lees meer
Stap budget in de media
STAP-budget per 2024 afgeschaft; en nu?

Het is je vast niet ontgaan: recentelijk verscheen in het nieuws dat de STAP-regeling per 2024 wordt afgeschaft. Volgens de huidige berichtgeving maakt het afschaffen van het STAP-budget deel uit van een pakket bezuinigingsmaatregelen die is opgenomen in de Voorjaarsnota. Met deze afschaffing komt er na een kleine twee jaar een einde aan de regeling die begin 2022 geïntroduceerd werd ter vervanging van het aftrekken van studiekosten van de belasting. Het doel van het STAP-budget was om de positie van werknemers op de arbeidsmarkt te versterken.

Het nieuws rondom de afschaffing van het STAP-budget heeft bij veel mensen ook tot enige verwarring geleid over de aankomende tijdvakken. We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt en leggen je daarom graag uit wat de gevolgen van dit nieuws zijn.

>> Lees meer

Veelgestelde vragen over

Een STAP-subsidie aanvragen
STAP-budget regeling
Opleidingen